Για την ομορφιά της μαμάς: Η σωστή μέθοδος για να μην καταστρέφονται τα μαλλιά με το πιστολάκι

Για την ομορφιά της μαμάς: Η σωστή μέθοδος για να μην καταστρέφονται τα μαλλιά με το πιστολάκι

Για την ομορφιά της μαμάς: Η σωστή μέθοδος για να μην καταστρέφονται τα μαλλιά με το πιστολάκι

Το πιστολάκι για να στεγνώνετε τα μαλλιά, όπως και το σίδερο για να κάνετε μπούκλες, ή ίσιωμα, μπορούν να καταστρέψουν σταδιακά τις τρίχες και να αδυνατίσουν σημαντικά τα μαλλιά σας, αν δεν ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιείτε σωστά.

Εφαρμόστε στις παρακάτω συμβουλές όταν κάνετε πιστολάκι στα μαλλιά σας, ώστε να μην καταστρέφετε τις τρίχες.

Συνοπτικά:

  • Ψεκάστε τα μαλλιά σας με υγρό που τα προστατεύει από την υψηλή θερμότητα. Κάντε το αφότου στεγνώσετε λίγο τα μαλλιά σας με την πετσέτα και ενώ είναι ακόμα νωπά, δηλαδή ΠΡΙΝ ξεκινήσετε το πιστολάκι. Τέτοια σπρέι κυκλοφορούν στην αγορά και μπορείτε εύκολα να τα προμηθευτείτε.
  • Όση ώρα στεγνώνετε τα μαλλιά σας, προσπαθήστε να τα έχετε διαρκώς σε κίνηση με το ελεύθερο χέρι σας. Μην αφήνετε τον καυτό αέρα να χτυπάει διαρκώς το ίδιο σημείο στην τρίχα.
  • Να κρατάτε το πιστολάκι σε απόσταση 15 εκατοστών από το κεφάλι σας, για να διαχέεται σωστά ο αέρας και να μην εστιάζεται σε πολύ μικρή εμβαδόν στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Είναι σώφρον να χτενίζετε τα μαλλιά σας στο στέγνωμα με μια βούρτσα που έχει φυσικές τρίχες και όχι μία πλαστική, αλλά ούτε και μεταλλική, αφού μπορεί να υπερθερμανθεί.
  • Μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι για τα μαλλιά σας πάνω από μία φορά την εβδομάδα, αν είναι εφικτό. Όσο και να προσέχετε, το στέγνωμα με καυτό αέρα ταλαιπωρεί τις τρίχες.

Πηγή:  webmd.com

Το διαβάσαμε στο iatropedia.gr

Διαβάστε ακόμη:

31 υπέροχα χτενίσματα για να δοκιμάσετε τον Ιανουάριο 2017

Τέσσερα «γιατροσόφια» ενάντια στη λιπαρότητα

Τα Οφέλη του Ελαιολάδου για το Δέρμα και τα Μαλλιά. Θα Εκπλαγείτε!

 

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας

loading...

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.