Το μπάνιο του νεογέννητου – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Το μπάνιο του νεογέννητου – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Το μπάνιο του νεογέννητου – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Η καθαριότητα του βρέφους τις πρώτες μέρες είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι νωρίς ακόμη για να χρησιμοποιείτε βρεφική μπανιέρα, και έτσι θα πρέπει να το κρατάτε εσείς. Επίσης μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε στον ομφάλιο λώρο ώστε να μην βραχεί. Το τοπικό πλύσιμο με βρεφικό σφουγγαράκι είναι η καλύτερη λύση για να κρατήσει καθαρό το μωρό σας τις πρώτες μέρες.

Θα πρέπει να θυμάστε οτι η υπερβολική καθαριότητα ή το κανονικό πλύσιμο μπορεί να βλάψει το μωρό, καθώς προκαλεί ξηροδερμία στο δερματάκι του.

Χρησιμοποιήστε ένα ζεστό, υγρό απορροφητικό ύφασμα ή αδιάβροχα σκουπίδια για να καθαρίσετε απαλά τις πτυχώσεις του λαιμού και άλλες περιοχές όπου μπορεί να συσσωρευτεί γάλα, φόρμουλα ή υγρασία, και στο τέλος καθαρίστε τα γεννητικά όργανα. Αν παρατηρήσετε ερυθρότητα ή ερεθισμό στην περιοχή της πάνας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδική κρέμα.

 

Μην παραξενευτείτε αν το δέρμα του νεογέννητου δεν μοιάζει με αυτό που βλέπετε στις διαφημίσεις. Πολλά νεογέννητα έχουν δερματικούς ερεθισμούς, όπως νινίδα ή εξανθήματα, και ξηροδερμία. Επίσης μπορεί να εντοπίσετε τρίχες στην πλάτη και στους ώμους – αλλά δεν θα πρέπει  να ανησυχήσετε. Συνήθως εξαφανίζεται μέσα στις 2 πρώτες εβδομάδες.

Επιμέλεια κειμένου για το Babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αλλάζετε την πάνα του μωρού – Και πρέπει να το δοκιμάσετε!

Αυτά είναι όλα τα μυστικά για το καθάρισμα που ΚΑΘΕ νοικοκυρά πρέπει να ξέρει!

Λαχταριστά Pancakes με βατόμουρα: Νόστιμο και υγιεινό πρωινό σε 15 λεπτά!

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας