Διαφωνίες τέλος με 4 αποτελεσματικούς τρόπους

Διαφωνίες τέλος με 4 αποτελεσματικούς τρόπους

Διαφωνίες τέλος με 4 αποτελεσματικούς τρόπους

Το έχετε ζήσει κι εσείς: κάποιες φορές αισθάνεστε πως αγαπάτε τόσο πολύ το σύντροφο σας και άλλες φορές σας κάνει έξαλλη. Σύμφωνα, πάντως, με σχετικές έρευνες, το να αισθάνεστε συγχρόνως αγάπη και θυμό δεν είναι καθόλου αφύσικο. Κι αυτό γιατί στην ίδια περιοχή του εγκεφάλου, όπου ενεργοποιούνται τα τρυφερά συναισθήματά μας, παράγονται και οι ορμόνες που ξυπνούν την οργή μας. Κάπως έτσι εξηγούνται οι πραγματικές μάχες που δίνουν, από καιρό σε καιρό, ακόμα και τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια. Παρακάτω θα βρείτε 4 τρόπους για να βάλετε τέλος στις διαφωνίες σας χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την –κατά τα άλλα- υπέροχη σχέση σας.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ΜΟΝΑΔΙΚΑ σετ ΠΑΙΔΙΚΗΣ περιποίησης ΥΨΗΛΗΣ ποιότητας!!!

#1 Τέντωστε τα αυτά σας
Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι ίσως ακούγεστε σαν χαλασμένο cd που έχει κολλήσει στο ίδιο μουσικό κομμάτι, πατήστε στοπ. Έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας έδειξε ότι τα ζευγάρια που δεν περνούν καλά τείνουν να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια παράπονα ελπίζοντας ότι κάποτε θα λάβουν την απαραίτητη προσοχή. Ωστόσο, πρόκειται για μια διαδικασία άκρως αντιπαραγωγική κι αυτό γιατί επαναλαμβάνονται αντί να μπουν σε έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο.

#2 Σταματήστε να προσπαθείτε να “κερδίσετε”
Ακόμα κι όταν πρόκειται για μια απλή διαμάχη, η αυλαία δεν πρέπει να πέφτει με τον έναν από τους δύο να επιστρέφει στην κρεβατοκάμαρα γεμάτος τύψεις ή νιώθοντας ταπεινωμένος. Συχνά, οι περισσότεροι επικεντρωνόμαστε μόνο στο να αποδείξουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο κι αυτό μας αποσπά από το να προσπαθήσουμε να λύσουμε εις βάθος τα προβλήματα μας. Οι συγκρούσεις επιλύονται ταχύτερα κι επιτυχέστερα όταν κανένα από τα συμβαλλόμενα μέλη δεν αισθάνεται αναγκασμένο να παραδεχτεί την προσωπική του ήττα.

#3 Μην το παίρνετε προσωπικά
Στην κορύφωση ενός καβγά, συχνά βγαίνουν… τα γάντια. Όταν αρχίζουν οι προσβολές, οι άνθρωποι πληγώνονται ανεπανόρθωτα και η πιθανότητα επίλυσης της διαφωνίας κάνει φτερά. Σύμφωνα, εξάλλου, με έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, ο εγκέφαλός μας διαθέτει ένα μηχανισμό άμεσης αντίδρασης στην όποια επίθεση, που αναπτύχθηκε από την εποχή που ο άνθρωπος ζούσε ακόμη στα σπήλαια. Η επιβίωσή του ως είδος εξαρτήθηκε τότε από την ικανότητά του να διακρίνει και να αποφεύγει τον κίνδυνο, γι’ αυτό και ο εγκέφαλος ανέπτυξε αυτό το προστατευτικό σύστημα. Αυτός είναι λοιπόν κι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να προσέχετε πολύ τις λέξεις που χρησιμοποιείτε πάνω στα νεύρα σας: όσο πιο σκληρές είναι τόσο φέρνουν τον άλλο σε θέση άμυνας. Θυμηθείτε ότι το βασικό διακύβευμα κάθε αψιμαχίας δεν είναι να κολλήσετε τον άλλον στον τοίχο, αλλά να λύσετε αποτελεσματικά το πρόβλημα που την προκάλεσε.

#4 Θυμηθείτε γιατί αγαπάει ο ένας τον άλλο
Ακούγεται πολύ δύσκολο, σύμφωνα ωστόσο με έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αν μπορέσετε να εκφράσετε τα θετικά συναισθήματα ακόμα και στη μέση της επόμενης διαφωνίας σας με το σύντροφό σας, μάλλον θα αποκτήσετε πιο καλή σχέση. Σύμφωνα με τους συμβούλους σχέσεων, τα ζευγάρια τα οποία έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν στενά, να προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο με ένα άγγιγμα ή ένα χάδι ή να χρησιμοποιούν το χιούμορ για να αποφορτίζουν την ατμόσφαιρα μειώνουν αυτομάτως τον αντίκτυπο των «σκληρών» λέξεων που τους ξεφεύγουν. Τέλος, τα πειράγματα και τα αστεία παρατσούκλια που χρησιμοποιούν τα ζευγάρια εξασφαλίζουν, σύμφωνα με άλλη έρευνα του πανεπιστημίου Berkeley, ότι νιώθουμε ίσως και πιο ερωτευμένες με το έτερόν μας ήμισυ μετά το τέλος του καβγά.

Πηγή: allyou.gr

Το διαβάσαμε στο childit.gr

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε πανέξυπνους τρόπους για να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας!

Δείτε όλα τα μυστικά για να βοηθήσετε την ανάπτυξη του μωρού σας!

Στέρεες τροφές: Πότε να αρχίσετε και πώς

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας