Έρευνα αποδεικνύει οτι η συμβίωση με την πεθερά σου μπορεί να σε…σκοτώσει!

Έρευνα αποδεικνύει οτι η συμβίωση με την πεθερά σου μπορεί να σε…σκοτώσει!

Έρευνα αποδεικνύει οτι η συμβίωση με την πεθερά σου μπορεί να σε…σκοτώσει!

Η ιστορία αναφέρει άπειρα παραδείγματα για κακές πεθερές και για πραγματικό βασανιστήριο κατά τη συμβίωση! Φυσικά, υπάρχουν μερικές οι οποίες βρίσκονται δίπλα σου απλά για να σε βοηθήσουν όποτε τις χρειαστείς, χωρίς να ανακατεύονται στην προσωπική σου ζωή και στον γάμο σου, αλλά δεν είναι όλες έτσι!

Σύμφωνα με έρευνα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν οτι οι γυναίκες έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σοβαρά καρδιακά νοσήματα, αν ζουν κάτω από την ίδια στέγη με την οικογένεια του συζύγου τους.

Η πίεση που νιώθει η γυναίκα, προκειμένου να είναι καλή κόρη, μητέρα και σύντροφος, μπορεί να της προκαλέσει υπέρταση και διαβήτη.

Ο καθηγητής Iso, από το πανεπιστήμιο της Osaka, στην Ιαπωνία, εξηγεί: ««η ζωή σε μία οικογένεια με πολλές γενιές, σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπαθειών για τις γυναίκες, προφανώς λόγω του στρες που τους δημιουργεί ο ρόλος τους. Η δομή της οικογένειας και το μέρος όπου ζουν, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην υγεία τους

Μπαμπάδες, όταν φτάνετε σπίτι, παρατήστε τα πάντα και αγκαλιάστε τα παιδιά σας!

Παρ’όλα αυτά, εάν δεν έχετε άλλη επιλογή παρά το να μείνετε μαζί με την πεθερά σας, δείτε εδώ κάποιες συμβουλές που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Άμεση επικοινωνία, χαμηλές προσδοκίες και ψυχραιμία. 

Μην ζητάτε από τον σύντροφό σας να της μιλήσει για κάποιο θέμα, αλλά μιλήστε της εσείς και εξηγήστε της τι σας ενόχλησε. Όσον αφορά τα προβλήματα με τα παιδιά, προσπαθήστε να θυμάστε οτι δεν είναι όλες οι γιαγιάδες ίδιες, και δεν κάθονται να φτιάχνουν όλη μέρα κουλουράκια μαζί με τα εγγόνια τους. Αφήστε τα στερεοτυπα στην άκρη και μειώστε τις προσδοκίες σας.

Κατά τη διάρκεια μεγάλων καυγάδων και έντονης διαφωνίας, απλά μην κάνετε τίποτα. Σοβαρά , είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε!

Επίσης, να θυμάστε πάντα οτι θα έρθει η ώρα που θα βρεθείτε και εσείς στη θέση της πεθεράς και προσπαθήστε να μην κάνετε όσα σας έκανε η δικιά σας πεθερά!

Εσείς τι εμπειρίες έχετε από τις δικές σας πεθερές;

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Τα παρακάτω θα τα καταλάβεις μόνο αν είσαι εργαζόμενη μαμά!

Πρόωρα σημάδια και έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού (βίντεο)

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας