Είμαι μαμά διδύμων και αυτοί είναι 5 τρόποι να με βοηθήσετε!

Είμαι μαμά διδύμων και αυτοί είναι 5 τρόποι να με βοηθήσετε!

Είμαι μαμά διδύμων και αυτοί είναι 5 τρόποι να με βοηθήσετε!

Μόλις πριν έναν μήνα έγινα η πιο ευτυχισμένη γυναίκα σε όλο τον κόσμο!

Έφερα στη ζωή τα δίδυμα μωράκια μου. Και ναι, είναι συγκλονιστικό, είναι υπέροχο, μοναδικό! Μόνο που… υπάρχει και ένα μόνο που…

Είμαι μόνη. Τα μωρά δεν ήταν τόσο τυχερά ώστε να έχουμε μαζί μας και τον μπαμπά τους. Μην ανησυχείτε, ζει. Μόνο που δεν ζει μαζί μας. Αποφάσισε να φύγει από το σπίτι λίγο πριν γεννήσω. Και αυτό ξέρω ότι ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει.

Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών και ξέρω. Ξέρω τι είναι να μεγαλώνεις ακούγοντας αντί για άπειρα σ’ αγαπώ, βρισιές και αλληλοκατηγόριες. Και, πιστέψτε με, δεν είναι ωραίο για ένα παιδάκι.

Για αυτό, είμαι εδώ για τα μωρά μου. Μαμά και μπαμπάς. Αν αντέχω; Δεν ξέρω, νομίζω πως ναι, νομίζω πως είμαι καλή μαμά.

Και δεν ντρέπομαι να πω ότι χρειάζομαι βοήθεια. Δεν διστάζω να τηλεφωνήσω σε μια φίλη όταν βλέπω τα δύσκολα, όταν νιώθω ότι εξαντλούμαι.

Αν νιώθετε κι εσείς έτσι καμιά φορά, ακόμα και αν ο δικός σας μπαμπάς είναι στο σπίτι, μην διστάζετε να ζητάτε βοήθεια. Δεν είναι ντροπή.

Πώς μπορούν να μας βοηθήσουν οι φίλοι μας; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας;

Αυτοί είναι 5 τρόποι που προτείνω εγώ:

1.Η φίλη που πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ ή στην λαϊκή και έχει λίγο περισσότερο χρόνο από εμάς, μπορεί να μας αγοράσει τα απαραίτητα της εβδομάδας. Για τα βασικά, τα βολεύουμε μόνες μας κάνοντας τηλεφωνικές ή online παραγγελίες.

2.Αν θέλουν να πάρουν οι φίλοι και οι συγγενείς δωράκια για τα δίδυμα, ζητήστε τους να σας προσφέρουν καλύτερα δωροκάρτες ώστε να επιλέξετε εσείς ό,τι πραγματικά έχετε ανάγκη. Γιατί, πού χρόνος να τρέχετε να αλλάζετε τα δώρα που δεν σας είναι χρήσιμα;

3.Ζητήστε από μια φίλη σας να έρθει στο σπίτι για μια ώρα, ώστε να μπορέσετε να κάνετε ένα μπάνιο με την ησυχία σας ή να κοιμηθείτε για λίγο όσο εκείνη προσέχει τα μωρά. Είναι μια μεγάλη ανάσα!

4.Επιδιώξτε την επικοινωνία μαζί τους. Ένα σύντομο τηλέφωνο, ένα μήνυμα στο κινητό ή στο facebook, που να εκδηλώνει ενδιαφέρον θα σας κάνει να νιώσετε ότι δεν είστε μόνη. Γιατί μερικές μέρες είναι πραγματικά δύσκολες…

5.Εάν το νιώθετε και το χρειάζεστε, ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού. Θα σας βγάλει από το αδιέξοδο και θα μπορέσετε να ζήσετε τη ζωή σας μαζί με τα μωράκια σας απελευθερωμένη από ό,τι σας βαραίνει. Το αξίζετε και εσείς και τα παιδιά που φέρατε στον κόσμο!

Πηγή: mytwins.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας