Υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν είμαι καλός γονιός;

Υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν είμαι καλός γονιός;

Υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν είμαι καλός γονιός;

Αν έχετε στο μυαλό σας ότι καλοί είναι οι γονείς που δεν κάνουν λάθη, σας λέμε ότι δεν είναι καθόλου έτσι. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιες είναι οι μικρές ή μεγάλες ενδείξεις ότι τα πάτε μια χαρά στο κομμάτι της ανατροφής του παιδιού σας:

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ΜΟΝΑΔΙΚΑ σετ ΠΑΙΔΙΚΗΣ περιποίησης ΥΨΗΛΗΣ ποιότητας!!!

Καλοί γονείς είναι αυτοί που… πασχίζουν για το καλύτερο, δίνουν όλο τους το είναι για το καλό του παιδιού. Είναι η πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα στη ζωή τους και αντιμετωπίζουν με πλήρη υπευθυνότητα την ανατροφή.

Καλοί γονείς είναι αυτοί που…κάνουν λάθη εξαιτίας της απειρίας τους, όμως προσπαθούν να μαθαίνουν μέσα από αυτά και να μην τα επαναλάβουν στο μέλλον.

Καλοί γονείς είναι αυτοί που…
δεν είναι δογματικοί. Δοκιμάζουν κάτι που δε φέρνει αποτέλεσμα, βλέπουν γενικά ότι δε βοηθάει κάπου το παιδί και έχουν το θάρρος να μην επιμένουν εγωιστικά σε αυτό.

Καλοί γονείς είναι αυτοί που…
θέλουν πάντα το παιδί να τους λέει όσα έχει στο μυαλό του, όσα το προβληματίζουν και γενικά πώς βιώνει μια κατάσταση. Είναι δηλαδή πάντοτε πρόθυμοι να ακούσουν το παιδί τους.

Καλοί γονείς είναι αυτοί που…δεν ξεσπούν με κανέναν τρόπο τη δική τους κακή διάθεση και τα νεύρα τους στο παιδί, ούτε καν στο σύντροφό τους. Έχουν αυτοπειθαρχία, προστατεύουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα από αυτό και φροντίζουν να βρίσκουν λύση στα προβλήματά τους μέσω διαλόγου.

Καλοί γονείς είναι αυτοί που…είναι δίκαιοι με το παιδί. Δηλαδή και θα το επιβραβεύσουν όταν πρέπει και θα του επισημάνουν με παιδαγωγικά ορθό τρόπο τα λάθη του. Ούτε μόνο το ένα, ούτε μόνο το άλλο.

Καλοί γονείς είναι αυτοί που…κρατούν για εκείνους τους φόβους και τις ανασφάλειές τους και δεν κάνουν το παιδί κοινωνό αυτών. Τουλάχιστον στο μέτρο του δυνατού!

Καλοί γονείς είναι αυτοί που…
δεν αντιμετωπίζουν το παιδί ως μέσο να πραγματοποιήσουν δικά τους ανεκπλήρωτα όνειρα και επιθυμίες και το αφήνουν ελεύθερο να χαράξει τη δική του πορεία ζωής.

Πηγή:  mother.gr

Διαβάστε ακόμη:

Μου λείπει η ελευθερία που είχα πριν γίνω μαμά… Τι να κάνω;

Έτσι είναι το σώμα μετά τον τοκετό! Ένα project που σέβεται όλες τις γυναίκες!

Αν το παιδί σου πιπιλάει το δάχτυλό του, πρέπει να διαβάσεις αυτό! 

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας