«Καλωσορίσατε στο προσωρινό μου σπίτι στη ΜΕΝΝ, για τις ώρες επισκεπτηρίου, ρωτήστε τους γονείς μου»

«Καλωσορίσατε στο προσωρινό μου σπίτι στη ΜΕΝΝ, για τις ώρες επισκεπτηρίου, ρωτήστε τους γονείς μου»

«Καλωσορίσατε στο προσωρινό μου σπίτι στη ΜΕΝΝ, για τις ώρες επισκεπτηρίου, ρωτήστε τους γονείς μου»

Αγαπητοί, Συγγενείς και Φίλοι,

Χαίρομαι τόσο πολύ που θέλετε να με γνωρίσετε. Καταλαβαίνω ότι είστε ενθουσιασμένοι με τον ερχομό μου. Τον ίδιο ενθουσιασμό αισθάνομαι κι εγώ και ανυπομονώ να σας γνωρίσω. Σας παρακαλώ να καταλάβετε όμως, ότι επειδή ήρθα στον κόσμο λίγο πρόωρα, έχω ανάγκη να παραμείνω για ένα διάστημα στην ΜΕΝΝ γιατί αυτή την περίοδο χρειάζομαι βοήθεια.

Το δωμάτιο μου στη ΜΕΝΝ είναι ένα ζεστό, σκοτεινό και ήσυχο μέρος. Εάν όταν φτάσετε κοιμάμαι, σας παρακαλώ αφήστε με να συνεχίσω τον ύπνο μου. Επειδή το σύστημα μου μαθαίνει ακόμα πως να ανταπεξέρχεται στα ερεθίσματα του έξω κόσμου, ο θόρυβος, τα φώτα και οι πολλοί επισκέπτες μπορεί να μου δημιουργήσουν υπερδιέγερση και να με κουράσουν πολύ. Θέλω να δυναμώσω γρήγορα και να πάω στο σπίτι μου, μαζί με τη μαμά και το μπαμπά μου, που περιμένουν ανυπόμονα. Πρέπει να διατηρήσω όλη μου την ενέργεια, για να έχω τη δύναμη να φάω, να μεγαλώσω και να ευδοκιμήσω. Η όποια υπερδιέγερση μπορεί να είναι ανασταλτική για τη βελτίωσή μου. Σας παρακαλώ δώστε μου τον χρόνο να δυναμώσω. Πριν έρθετε λοιπόν να μ’ επισκεφτείτε, ρωτήστε τους γονείς μου ποιες είναι οι κατάλληλες ώρες.

Το ανοσοποιητικό μου σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα πλήρως, οπότε μην με επισκεφτείτε αν αισθάνεστε άρρωστοι. Ακόμα κι ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να με κάνει να αρρωστήσω βαριά. Όταν έρθετε να με επισκεφτείτε, σας παρακαλώ πλύνετε καλά τα χέρια σας. Στη μονάδα υπάρχουν πολλά αντισηπτικά, όποτε πριν μπείτε στο δωμάτιο μου, μην ξεχάσετε να απολυμάνετε τα χέρια σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μου.

«Εκείνες οι μέρες που γίνονται Θαύματα»: Τα μωρά της ΜΕΝΝ

Το αναπνευστικό μου σύστημα είναι ακόμα ιδιαίτερα ευαίσθητο γι’ αυτό θα σας παρακαλέσω όταν θα έρθετε να με επισκεφτείτε, να μην φοράτε κολόνιες και αρώματα. Αυτές οι μυρωδιές είναι πολύ έντονες για μένα. Επίσης εαν καπνίζετε, θα πρέπει να απέχετε απ’ αυτή την τόσο βλαβερή συνήθεια τις ώρες πριν την επίσκεψη σας. Τα πνευμόνια μου είναι πολύ ευαίσθητα και δεν αντέχουν ούτε τη μυρωδιά του καπνού που θα μείνει στο δέρμα, τα μαλλιά και τα ρούχα σας.

Εάν είναι περίοδος με κρούσματα γρίπης ή ακόμα περισσότερο με κρούσματα του άκρως επικίνδυνου για τα πρόωρα μωρά Αναπνευστικού Συγκυτιακού Ιού (RSV) μην με επισκεφθείτε. Ο ιός αυτός χτυπά στα πνευμόνια και την αναπνευστική οδό με συμπτώματα παρόμοια, για εσάς, με ένα απλό κρυολόγημα, ιδιαίτερα όμως επικίνδυνος για τα πρόωρα μωρά και ο οποίος μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο. Ο ιός μεταδίδεται με την αφή και τον αέρα. Ένα απλό βήξιμο ή φτάρνισμα και μπορεί να μου τον μεταδώσετε και εγώ με τη σειρά μου μπορεί να τον μεταδώσω στα υπόλοιπα πρόωρα μωρά. Ο ιός παραμένει ενεργός στα χέρια σας έως και 6 ώρες, σε άλλες επιφάνειες έως και 12 ώρες. Ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα και ιδιαίτερα ανάμεσα σε μικρά παιδιά

Επικοινωνώ με τον έξω κόσμο με τον μόνο τρόπο που αυτή τη στιγμή γνωρίζω. Μέσω της συμπεριφοράς μου. Οι γονείς μου έχουν διδαχθεί πως να διαβάζουν τη γλώσσα που μιλάω και καταλαβαίνουν απόλυτα τις ανάγκες μου. Θα σας διδάξουν λοιπόν κάποια βασικά πράγματα ώστε να γνωρίζετε τι είναι καλύτερο για μένα όσο θα βρίσκομαι στη ΜΕΝΝ. Μην ανησυχείτε, αν μου μιλήσετε σιγά, εγώ θα σας ακούσω και θα γνωρίζω πως είστε εδώ. Αν αρχίσω να δείχνω σημάδια πως έχω κουραστεί από την παρουσία του κόσμου, δώστε μου λίγο χρόνο. Ένα μικρό διάλειμμα ανάμεσα στις επισκέψεις είναι απαραίτητο για να ξεκουραστώ και να δυναμώσω γρήγορα, ώστε να πάω, όσο πιο σύντομα γίνεται, στο σπίτι μου, με τη μαμά και το μπαμπά.

Να θυμάστε πως αυτή τη στιγμή χρειάζομαι ιδιαίτερη φροντίδα για να δυναμώσω. Πάρτε λοιπόν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις πριν με επισκεφτείτε. Να είστε υπομονετικοί μαζί μου, σύντομα θα δυναμώσω και θα συνηθίσω το νέο μου περιβάλλον, έξω από την κοιλίτσα της μαμάς μου. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση που δείχνεται και για τις προσπάθειες να με κρατήσετε ασφαλή. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που θέλετε να με γνωρίσετε και ανυπομονώ να γίνω κι εγώ μέρος της ζωής σας, μόλις μεγαλώσω, δυναμώσω και επιστρέψω στο σπίτι μου με την οικογένεια μου που σίγουρα ανυπομονεί.

Με αγάπη,

Ένα πρόωρο μωρό

Πηγή: mommyandthecity.gr

Διαβάστε ακόμη:

7 συναισθήματα μιας μαμάς που πέρασε από τη ΜΕΝΝ

Όταν η πατρότητα διδάσκεται σε ταχύρρυθμα έξω από τη ΜΕΝΝ….

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας