Κάνετε το μακιγιάζ σας μπροστά στην κόρη σας;

Κάνετε το μακιγιάζ σας μπροστά στην κόρη σας;

Κάνετε το μακιγιάζ σας μπροστά στην κόρη σας;

Η μαμά Victoria Beckham, μας εξέπληξε όταν δήλωσε κάποτε ότι δεν μακιγιάρεται ποτέ μπροστά στην κόρη της Harper.

Με την δουλειά της σαν σχεδιάστρια και έτσι όπως κυκλοφορεί πάντα αψεγάδιαστη, φανταζόμασταν οτι η μικρή μεγαλώνει ανάμεσα σε στυλίστες και μακιγιέρ και τα προϊόντα του μακιγιάζ θα είναι ίσως ένα παιχνίδι για εκείνη.

Κατά την γνώμη μου μπορεί να είναι και η μοναδική μαμά που το κάνει αυτό. Οι περισσότερες απο εμάς που έχουμε κόρες έχουμε υποκύψει στην παράκληση τους να τους βάλουμε λίγο κραγιόν ή σκιά όταν κάνουμε το μακιγιάζ μας.

Πραγματικά πόσο “ένοχη” μπορεί να είναι αυτή η πράξη για το μέλλον της κόρης μας;

Το μόνο που θέλει η μικρή είναι να μοιάζει στην μαμά της! Και δεν το θεωρώ και τόσο λάθος ένα κοριτσάκι στην ηλικία των 2 ή των 4 ετών, να θέλει να μοιάσει στην μαμά του… Αρκεί αυτό να γίνεται σπάνια και μόνο όταν βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι!

Αφήστε που σχεδόν όλες οι μικρές έχουν λάβει δώρο ένα τέλειο κιτ μακιγιάζ για μικρές κυρίες και το χρησιμοποιούν όταν παίζουν τους διάφορους ρόλους τους.

Σίγουρα όμως δεν είναι ωραίο να κυκλοφορούμε όπως έκανε την βόλτα που έκανε κάποτε η Heidi Klum με τις κόρες της, βαμένες όλες με κόκκινο κραγιόν…

1

Επίσης αυτό που δεν είναι καθόλου ελκυστικό και το έχουμε δεί όλοι πολλές φορές είναι το μακιγιάζ που κάνουν τα μικρά κορίτσια στις γιορτές του σχολείου ή του χορού. Το ξέρω οτι είναι πολύ δύσκολο να τους χαλάσουμε το χατήρι για μια φορά αλλά πρέπει να αντισταθούμε!!!

Μια μαμά έγραψε ένα άρθρο στην σελίδα mommysh.com, αναφέροντας οτι μακιγιάρει την 4χρονη κόρη της όταν πηγαίνει σε πάρτυ και γιορτές και έλαβε πολλά άσχημα σχόλια για αυτή της την επιλογή.

“Ναιάφήνω το παιδί μου να φοράει make-up. Στα μάτια, τα μάγουλα, τα χείλη  τα πάνταΚαι ενώ μπορώ νασκεφτώ ένα εκατομμύριο λόγους να αισθάνομαι ένοχη γι ‘αυτόεξακολουθώ να το κάνωΗ κόρη μου είναι έξυπνη και δυνατή, έχει πολλά άλλα ενδιαφέροντα εκτός από την ομορφιά και τις όμορφες πριγκίπισσεςοπότε αν θέλει να είναι σαν τη μαμά της και να βάλει λίγο σκιά ματιώναπλά την αφήνω να το κάνει και να το διασκεδάσει.”

Μερικοί γονείς πιστεύουν ότι δεν είναι και μεγάλη υπόθεση, αν θέλουν να φορούν μακιγιάζΆλλοι επιλέγουν να αφήσουν τις κόρες τους να περιμένουν μέχρι να είναι έφηβεςΌχι λόγω της ζημίας που μπορεί να προκαλέσει το μακιγιάζ στο δέρμα τουςαλλά επειδή δεν θέλουν να φαίνονται μεγαλύτερες. Το θέμα είναι οτι αν κάποιο άτομο φοράει μακιγιάζ για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο μπορεί να φράξουν οι πόροι και να εμφανιστεί η ακμή.

Δυστυχώς υπάρχει η περίπτωση με την απόφραξη των πόρρων να προκληθεί η ακμή σε νεαρότερη ηλικίαη οποία στη συνέχεια θα τις κάνει να θέλουν να βάλουν περισσότερο μακιγιάζ για να την καλύψουν. Μερικοί γονείςπιστεύουν ότι δίνοντας μακιγιάζ στο παιδί σε μια τόσο νεαρή ηλικία τους διδάσκουμε ότι η φυσική ομορφιά δενείναι εντάξει. Προσωπικά αυτό μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο…

Αν τις βλέπετε να το θέλουν τόσο πολύ βάλτε τους λίγο διάφανο λιπ γκλος δεν έγινε και τίποτα….

Πηγή: 4moms.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας

loading...

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.