«Κάθε κορίτσι αξίζει να νιώθει όμορφο»: Διαβάστε τι έγραψε αυτή η μαμά!

«Κάθε κορίτσι αξίζει να νιώθει όμορφο»: Διαβάστε τι έγραψε αυτή η μαμά!

«Κάθε κορίτσι αξίζει να νιώθει όμορφο»: Διαβάστε τι έγραψε αυτή η μαμά!

«Όταν μπήκαμε στο εμπορικό κέντρο, το κορίτσι μου είχε την τσάντα της, τα φανταστικά της παπούτσια και το όμορφο φόρεμα της. » Μην ξεχάσεις τα γυαλιά μου! Ω έπρεπε να πάρω την κούκλα μου μαζί μας!» Κι έτσι κάναμε. Ντίβες. Όλη την ώρα. Άνοιξε συζήτηση με τον τύπο στα Starbucks ακόμη και αφού προσπάθησα να την πείσω ότι δεν ονομάζεται Starburst και ότι δεν έχουν γλυκά. Δειπνήσαμε κάπου όπου είπε στην κυρία » παρακαλώ » και » ευχαριστώ » και » λατρεύω τα μαλλιά σου!» Έκανε “κόλλα-το” στη συνοδό που τη βοήθησε να βγει από το καρουζέλ και έδωσε δύο εξτρά κουπόνια σε ένα κοριτσάκι που περιμένε στο πλάι. Μπήκαμε σε ένα μαγαζί και με βοήθησε να διαλέξω μερικά μαγιό. Διαλέξαμε 11. Ναι. Έντεκα. Μπήκε στο καμαρίνι και κάθισε κάτω την κούκλα της και άρχισε να ξεκουμπώνει τα μαγιό από τις κρεμάστρες και να φωνάζει » μπορώ να δω τον κώλο σου!» γιανα το ακούσουν σε όλα τα δοκιμαστήρια.

Και μετά έβαλα ένα μπικίνι, και μετά ένα δεύτερο, και ένα τρίτο. Τράβηξα φωτογραφίες να τις στείλω στις φίλες μου για να μου πουν » ναι » ή » όχι?!» γιατί τα κορίτσια είμαστε περίεργα και λειτουργούμε έτσι… Μετά τράβηξα αυτή. Βλέπεις αυτό το γλυκό κοριτσάκι στη γωνία; Με μισό φόρεμα και ένα από τα μπικίνι που είχα διαλέξει; Σταμάτησα για ένα λεπτό να δω τι θα έλεγε κι όταν γύρισε στο καθρέφτη, είπε » ουάου απλά λατρεύω το τιγρέ! Νομίζω ότι είμαι όμορφη! Πιστεύεις ότι είμαι όμορφη και εγώ?!».. Όταν μου ήρθε αυτό: λέει ό, τι ακούει. Ό,τι βλέπει. – Της λέω ότι είναι όμορφη κάθε μέρα. Περπατάει με ευγένεια στο εμπορικό κέντρο, γιατί εγώ θα της λέω να είναι ευγενική παντού. Είναι ευγενική στο ταμείο, γιατί με ακούει να είμαι ευγενικός με τους ξένους παντού. Κάνει κοπλιμέντα στους ανθρώπους που δεν ξέρει γιατί αγαπάει το πώς αισθάνεται όταν τα ακούει.. και όταν είμαστε στο δοκιμαστήριο, με μαγιό, υπάρχει μια στιγμή που βρίσκω την δύναμη να πω » ουάου έχω πραγματικά παχύνει φέτος » ή «ουάου, λατρεύω αυτό το κοράλλι χρώμα πάνω μου!» και αυτά τα λόγια μένουν στο μυαλό της κόρης μου.

Όταν πρόκειται για τρόπους, να αποτελείς παράδειγμα.
Όταν πρόκειται για την καλοσύνη, να αποτελείς παράδειγμα.
Και όταν πρόκειται για την εικόνα του σώματος, να αποτελείς παράδειγμα.

Δεν χωράω σε ένα μικρό μέγεθος. Δεν θα χωρέσω ποτέ. Έχω μεγάλα μπούτια και τεράστια οπίσθια και για κάποιο λόγο η μέση μου μαυρίζει περισσότερο από το υπόλοιπο σώμα μου. Αλλά αυτό το σώμα δημιούργησε ένα ολόκληρο άλλο σώμα. Είμαι δυνατή. Είμαι ικανή. Και είμαι χαρούμενη. Δεν χρειάζεται να είμαι όμορφη σαν εσένα, γιατί είμαι όμορφη σαν εμένα. Και όσο μεγαλώνει η κόρη μου, και αντιμετωπίζει την κριτική και άσχημα σχόλια, πάντα θα της υπενθυμίζω ότι τα κορίτσια που μοιάζουν τα ομορφότερα σε μπικίνι, ή ολόσωμο είναι αυτά που είναι ευτυχισμένα. Γιατί αυτό είναι που μετράει. Και θέλω να κοιτάζει τον εαυτό της κάθε μέρα και να λέει » ουάου! Νομίζω είμαι όμορφη!» γιατί κάθε κορίτσι αξίζει να το νιώθει.»

Επιμέλεια κειμένου για το Babyradio: Σοφία Τελιάκη

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας