Μία από τις καλύτερες συμβουλές γάμου που ακούσαμε ποτέ!

Μία από τις καλύτερες συμβουλές γάμου που ακούσαμε ποτέ!

Μία από τις καλύτερες συμβουλές γάμου που ακούσαμε ποτέ!

Η Rachel Sussan, σύμβουλος γάμου στη Νέα Υόρκη, μοιράζεται στο Business Insider μια από τις καλύτερες συμβουλές που δίνει στα ζευγάρια που περνούν κρίση και ζητούν τη βοήθεια της.  Μπορεί οι περιπτώσεις που φτάνουν στο γραφείο της να είναι πολλές και διαφορετικές, όμως έχει διαπιστώσει ότι υπάρχει κάτι που είναι κατά κάποιο τρόπο passepartout.

“Κόψε ταχύτητα και άκου”

Το να ακούς ενεργά τον άλλον, παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε είδους σχέση. Όταν η επικοινωνία είναι ξέφρενη και ο καθένας προσπαθεί να βρει το δίκιο του, κανείς δεν κερδίζει τελικά.

“Φαντάζεσαι ότι ο σύντροφός σου πρέπει να σε ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Οπότε όταν δε σε καταλαβαίνει, όταν δε συμφωνεί μαζί σου, όταν σε ακυρώνει, μπορεί να νιώσεις μοναξιά και να ζεις μια τρομακτική εμπειρία” αναφέρει η Sussman.

H Sussman τονίζει ότι είναι εντάξει να δώσεις λίγο χρόνο και να περιμένεις να εξελιχθούν τα πράγματα πριν ανοίξεις συζήτηση. Αν τα ζευγάρια βομβαρδίζονται με διαρκείς εκρήξεις χωρίς να κάνουν παύσεις και να σκέφτονται, η επικοινωνία χάνεται. Αν κόψεις ταχύτητα, αν κάνεις ουσιαστικές ερωτήσεις και παραμένεις ανοιχτός στις απαντήσεις, μπορείς πραγματικά να καταλάβεις τι συμβαίνει.

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να μιλούν ο ένας άνω στον άλλο, να νιώθουν ότι πρέπει πραγματικά να ακουστούν. Αλλά το μυστικό είναι να δίνεις βάση στις λεπτομέρειες” προσθέτει.

Πηγή: allyou.gr

Το διαβάσαμε στο childit.gr

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί ο γάμος σήμερα είναι τόσο δύσκολος; – Μια ψυχοθεραπεύτρια εξηγεί

Ο ευτυχισμένος γάμος πλάθει ευτυχισμένα παιδιά

8 Μυστικά για να διαρκέσει ο γάμος σου πολλά χρόνια!

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας