Όλα τα απαραίτητα για κάθε μαμά!

Όλα τα απαραίτητα για κάθε μαμά!

Όλα τα απαραίτητα για κάθε μαμά!

1. Ο πρωϊνός της καφές… με λίγη ησυχία. Γιατί θέλεις να πάρεις ενέργεια από την καφεϊνη για να βγάλεις την ημέρα αλλά θα ήθελες να το κάνεις με 10 λεπτά ησυχίας. Άσε που ο νυχτερινός σου ύπνος δεν ήταν και ότι καλύτερο. Μια η εφιάλτες του ενός, μια η πιπίλα του άλλου βρυκολάκιασες!!!

2. Ένα κοντινό στόχο. Μπορεί να είναι βελάκια, μπορεί να είναι μπαλάκι αντιστρες, μπορεί να είναι ένας σάκος του μποξ… μπορεί να είναι ο άντρας σου ή η πεθερά σου. Κάτι για να ξεσπάς τα νεύρα σου!

3. Μια καλή babysitter. Εάν το αντέχει η τσέπη σου μην τσιγκουνεύεσαι. Λίγες ώρες την εβδομάδα για τον εαυτό σου είναι σωτήριες για την ψυχική σου υγεία. Να πας στο γυμναστήριο ή εάν δεν είσαι αθλητικός τύπος να βγεις με τις φίλες σου να πιείτε ένα καφέ ή ένα ποτήρι κρασί όπως παλιά θα σου δώσει ενέργεια για τη συνέχεια στο σπίτι. Άσε που μπορεί να επανέλθει ο ρομαντισμός στη σχέση σου εάν βγείτε η δυό σας με τον άντρα σου σε ρομαντικό ραντεβού.

4. Μια κρυψώνα. Γιατί μη μου πεις ότι δεν υπάρχουν στιγμές που θα ήθελες να κρυφτείς από όλους και όλα; Στιγμές που βαρέθηκες να ακούς τη λέξη “μαμά”, στιγμές που σε κούρασε η γκρίνια ή το κλάμα. Στιγμές που απλώς θα ήθελες λίγη ηρεμία και ιδιωτικότητα – ναι έχεις ξεχάσει τι σημαίνει γιατί και στην τουαλέτα σε ακολουθούν οι “πιστοί”.

Η τεράστια διαφορά μεταξύ social media και πραγματικότητας, σύμφωνα με μια εξαντλημένη μαμά!

5. Έξοδος με τις φίλες. Να ντυθείς, να φτιαχτείς, να πάτε για φαγητό ή για ποτό κοριτσοπαρέα. Να βγάλεις τα σώψυχα σου, να κάνεις κοζερί, κουτσομπολιό, να φας, να πιείς. Η καλύτερη ψυχοθεραπεία ever!

6.  Ένα iPod για να φοράς τα ακουστικά και να “απομονώνεσαι”. Παράλληλα ξεδίνεις με τη μουσική, ρίχνεις και ένα χορό και το καθάρισμα του σπιτιού, η αλλάγή της πάνας για τέταρτη φορά μέσα σε μια ώρα φαντάζουν πιο διασκεδαστικά.

7. Μια κάβα. Ναι χρειάζεσαι το αλκοόλ μην το αρνείσαι… Όλες το χρειαζόμαστε για να καλμάρουμε τα νεύρα μας. Να χαλαρώσουμε. Το βράδυ όταν τα παιδιά πέφτουν για ύπνο – μην μας πάει μέσα και η πρόνοια για αμέλεια ανηλίκου! – ένα ποτήρι κρασί, ποτό, κοκτέηλ μπορεί να είναι ευεργετικό για την ενέργεια και κυρίως τη διάθεση σου.

8. Συνεχή πρόσβαση σε social media. Γιατί τον τελευταίο καιρό μόνο έτσι ενημερώνεσαι για το τι γίνεται στον κόσμο, για τις νέες τάσεις και μόδες, για τα νέα των φίλων σου. Ναι στα πεταχτά ανάμεσα στο πληντύριο και το σιδέρωμα ρίχνεις μια ματιά για να δεις τι κάνουν οι “άλλοι”, όλοι αυτοί που έχουν κοινωνική ζωή, ενημερώνονται και έχουν “άποψη” για τα τεκταινόμενα… Κάπως έτσι αισθάνεσαι ότι “επικοινωνείς” με τον έξω κόσμο!

9. Κρυμμένη σοκολάτα. Τη φυλάς σαν κρυμμένο θυσαυρό. Μόνο εσύ ξέρεις την ύπαρξη του γιατί αλλιώς οι “βάρβαροι” θα επιτεθούν με την πρώτη ευκαιρία και εσύ θα ξεμείνεις την στιγμή που πραγματικά χρειάζεσαι ένα κομμάτι σοκολάτα!

10. Χάπια για τον πονοκέφαλο. Extra strenght παρακαλώ. Γιατί έτσι θα ξεπεράσεις τις ημικρανίες από τις συνεχόμενες φωνές στο σπίτι, από τους τσακωμούς, από τα ξενύχτια…

Πηγή:  4moms.gr

Διαβάστε ακόμη:

Έρευνα αποδεικνύει οτι η συμβίωση με την πεθερά σου μπορεί να σε…σκοτώσει!

Μπαμπάδες, όταν φτάνετε σπίτι, παρατήστε τα πάντα και αγκαλιάστε τα παιδιά σας!

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας