Ποιος είναι ο ρόλος της μαίας στον τοκετό

Ποιος είναι ο ρόλος της μαίας στον τοκετό

Κατ’ αρχάς να διευκρινίσουμε ότι ο ρόλος της μαίας ξεκινά πριν από την ημέρα του τοκετού. Ο ιατρός συστήνει την μαία η οποία καλείται να ενημερώσει, να «μυήσει» στα μυστικά του τοκετού την έγκυο γυναίκα πριν από τον τοκετό,

Πότε πρέπει να αρχίζω να ψάχνω για μαία;
Από την αρχή της εγκυμοσύνης.

Με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή της μαίας;
Με τα ίδια κριτήρια που επιλέξαμε μαιευτήρα θα επιλέξουμε και μαία.Θα πρέπει να σας ταιριάζει, να την εμπιστευθείτε. Συνήθως οι συστάσεις από φίλες βοηθούν.

Είμαι υποχρεωμένη να έχω την μαία του μαιευτήρα μου;
Πρέπει να γνωρίζετε πως η μαία και ο μαιευτήρας συνεργάζονται ως ομάδα, με σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Πρέπει λοιπόν , πρώτα να γνωρίσετε την μαία που θα σας προτείνει ο μαιευτήρας σας. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να συνεργαστείτε μαζί της, ή εάν έχετε ήδη μαία από προηγούμενο τοκετό, ή φίλη, ή συγγενή, συζητήστε το με τον μαιευτήρα σας.

Επαγγελματίας

Πρώτα απ’ όλα οι μαίες είναι επαγγελματίες που σημαίνει ότι είναι κοντά σας για να σας εξασφαλίσουν την καλύτερη γέννα που μπορείτε. Η τέχνη της μαίας ξεκινά από την αρχαιότητα και έχει συνοδέψει τους ανθρώπους στην εξέλιξή τους ανά τους αιώνες . Η σημερινή μαία περνά 6 έτη εκπαίδευσης για να είναι σε θέση να αναλάβει το έργο της δίπλα στη μητέρα.

Κατά τα πρώτα 4 έτη εκπαίδευσης στη σχολή μαιών,οι σπουδάστριες εκπαιδεύονται αποκλειστικά στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό, στην κατανόηση της διαδικασίας αυτής, στα σημάδια επιπλοκών και τους τρόπους πρόληψης τους. Τα επόμενα 2 έτη επαγγελματικής κατάρτισης τις βοηθούν να ολοκληρώσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εμπειρία στην περιγεννητική μαιευτική φροντίδα. Οι περισσότεροι γιατροί δεν αφιερώνουν τόσο χρονικό διάστημα στην υγιή κύηση και τον φυσικό τοκετό. Με όλη αυτή την κατάρτιση και την εκπαίδευση μπορείτε να είστε σίγουρη ότι είστε σε καλά χέρια όταν σας φροντίζει μια μαία .

Μια καλή επαγγελματίας μαία θα εργαστεί σκληρά για να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για σας. Αυτό το καταφέρνει με το να κάνει το έργο της, ενισχύοντας μια προσωπική στενή σχέση με σας. Η μαία θα σας εξηγήσει ποιες επιλογές υπάρχουν και θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πώς θέλετε να γεννήσετε. Ξέρει με ποιους τρόπους να σας βοηθήσει και να σας δώσει τη σωστή ενθάρρυνση για να ανακαλύψετε τη κρυφή γυναικεία δύναμη μέσα σας.

Εκπαιδεύτρια

Όπως ένας καλός προπονητής, η μαία ξέρει τι χρειάζεστε για να επιτύχετε τους στόχους σας. Με τη βοήθειά της, θα είστε διανοητικά έτοιμη και σε καλή φυσική κατάσταση για να υποδεχθείτε το νεογέννητο σας. Με μια καλή μαία δίπλα σας αποφεύγετε τον πανικό, το άγχος ή ακόμα και διάφορους τραυματισμούς. Θα σας εκπαιδεύσει και θα σας καθοδηγήσει πώς να χρησιμοποιήσετε το σώμα σας και να γεννήσετε το νεογνό σας με τρυφερότητα και αγάπη.

Καθοδηγητής

Η γέννα ενός μωρού μπορεί να φανεί παρόμοια με το ταξίδι σε μια ξένη χώρα, μέσω μιας οροσειράς. Η διαδρομή θα είναι πιο εύκολη και ξένοιαστη με έναν οδηγό που ξέρει το δρόμο. Μια καλή μαία ξέρει τον τρόπο. Οι μαίες ξέρουν να εκτιμήσουν τη κατάσταση υγείας της μητέρας και του μωρού, ξέρουν πώς να σας συμβουλέψουν σε μικρές ή μεγάλες δυσκολίες, να λύσουν απορίες και να σας βοηθήσουν να αποφύγετε διάφορα προβλήματα. Ξέρουν πότε και πώς να σας δώσουν τη βοήθεια που χρειάζεστε. Θυμηθείτε, είναι ευθύνη τους να είναι καλοί επαγγελματίες, αλλά και μεγάλη ευχαρίστηση να μοιράζονται μαζί σας τις μαγικές στιγμές.

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας