Η προετοιμασία της βάφτισης του μωρού

Η προετοιμασία της βάφτισης του μωρού

Η προετοιμασία της βάφτισης του μωρού

Τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν την προετοιμασία της βάπτισης, αλλά κάποια λίγα που ακολουθούν είναι αρκετά. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε πλήρη εικόνα από πριν για να γίνουν όλα σωστά και εντός χρονοδιαγράμματος:

  • Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει ιδανική ηλικία για να βαφτιστεί το μωρό. Κάποιοι γονείς θεωρούν καλύτερο να γίνει πολύ νωρίς, άλλοι πέριξ της συμπλήρωσης ενός χρόνου ζωής ή ακόμα πιο μετά. Άρα λοιπόν το πρώτο είναι να συμφωνήσετε στο συγκεκριμένο θέμα με το σύντροφό σας.
  • Ακολουθεί η εύρεση ναού, μέρας και ώρας που θα λάβει χώρα το Μυστήριο και βέβαια να βρείτε νονό/ά. Φυσικά, για το πρώτο σκέλος πρέπει να γίνει σχετική συνεννόηση με τον ιερέα ή τον εφημέριο του ναού.
  • Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να προσκομιστεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού στο ναό που θα γίνει το Μυστήριο. Αυτό είναι κάτι που γίνεται έπειτα από συνεννόηση με τον εφημέριο, όπως και το έγγραφο που θα υπογράψετε και θα πιστοποιεί το θρήσκευμα και το όνομα του μωρού.
  • Αφού ολοκληρωθούν τα παραπάνω και μετά από συνεννόηση των γονιών με το/τη νονό/ά, κανονίζεται ο στολισμός του ναού και της κολυμπήθρας, ο φωτογράφος, τα γλυκά και οι μπομπονιέρες που θα προσφερθούν στους καλεσμένους μετά το τέλος του Μυστηρίου, καθώς και το μαγαζί που θα γίνει η δεξίωση εφ’όσον το επιθυμούν.
  • Ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια είναι να καταλήξετε ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι, προκειμένου να τυπώσετε τον ανάλογο αριθμό προσκλήσεων. Το καλό είναι ότι, σε γενικές γραμμές, θα είναι λιγότεροι συγκριτικά με το γάμο σας, όμως και πάλι χρειάζεται προσοχή για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις!
  • Την αγορά σταυρού και των βαφτιστικών ρούχων αναλαμβάνει συνήθως ο/η νονός/ά, ενώ για τα υπόλοιπα έξοδα του Μυστηρίου μπορεί να γίνει συνεννόηση με τους γονείς. Το σίγουρο επίσης είναι ότι οι γονείς, αντιλαμβανόμενοι την ιερότητα του ρόλου που αναλαμβανει ο/η νονός/ά, του κάνουν ένα δώρο.
  • Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Μυστηρίου, ο ιερέας εκδίδει δήλωση βάφτισης, την οποία οι γονείς καλούνται να προσκομίσουν στο ληξιαρχείο εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Πηγή:  mother.gr

Διαβάστε ακόμη:

Αυτή η μαμά μας περιγράφει την δυσκολότερη μάχη του μωρού της μέσα από εκπληκτικές φωτογραφίες!

Δείτε πώς βλέπουν την ίδια μέρα μια μαμά και το παιδί!

Έγινε viral πέρυσι και φέτος επιστρέφει: Τα παιδιά της επιστρέφουν στο σχολείο και η μαμά τους το γιορτάζει!

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας