Το λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε τα λαχανικά

Το λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε τα λαχανικά

Το λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε τα λαχανικά

Τα λαχανικά είναι βασική πηγή βιταμινών και έχουν πάρα πολύ σημαντική θρεπτική αξία για τον οργανισμό μας αλλά βασική προϋπόθεση είναι να συντηρούνται, μαγειρεύονται και καταναλώνονται με τον σωστό τρόπο.

Τι ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσω στις διακοπές των Χριστουγέννων με το μωρό μου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τρόπος μαγειρέματος των λαχανικών επηρεάζει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμες βιταμίνες και απαραίτητα μέταλλα και υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι.

Και αυτό είναι ο βρασμός. Θα πρέπει να αποφεύγουμε να βράζουμε τα λαχανικά, καθώς αυτός ο τρόπος μαγειρέματος οδηγεί σε απώλεια θρεπτικών συστατικών σε ποσοστό έως και 50%. Το βράσιμο δεν ενδείκνυται, σύμφωνα με την ειδικό, κυρίως για λαχανικά που περιέχουν υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως το λάχανο, το σπανάκι, η λαχανίδα, το μπρόκολο, τα φασόλια και ο αρακάς. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία τους, οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες διασπώνται όταν έρχονται σε επαφή με το νερό.

Ένας τρόπος για να διατηρείται η θρεπτική αξία αυτών των λαχανικών είναι να μαγειρεύονται με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα. Εναλλακτικά ενδείκνυται το ψήσιμο και το μαγείρεμα στον ατμό.

http://baby.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να αλλάξετε τη διατροφή του παιδιού σας

10 απαντήσεις σε «καυτά» ερωτήματα για τη διατροφή του παιδιού σας

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας