Η συγκλονιστική δίαιτα των 2 ημερών έχει τρομερά αποτελέσματα!

Η συγκλονιστική δίαιτα των 2 ημερών έχει τρομερά αποτελέσματα!

Η συγκλονιστική δίαιτα των 2 ημερών έχει τρομερά αποτελέσματα!

Δύο μέρες δίαιτα την εβδομάδα σας βοηθούν να χάσετε περισσότερα κιλά από ό,τι το να μετράτε συνεχώς τις θερμίδες που λαμβάνετε, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Νότιου Μάντσεστερ που διεξήγαγαν αυτή τη μελέτη διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες οι οποίες επί ένα διήμερο περιόριζαν τη διατροφή τους μόνο σε φρούτα, λαχανικά και άπαχο κρέας ενώ το υπόλοιπο διάστημα έτρωγαν ό,τι ήθελαν έχασαν διπλάσιο βάρος από εκείνες που βρίσκονταν σε μόνιμη δίαιτα.

Τι ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσω στις διακοπές των Χριστουγέννων με το μωρό μου

Οι γυναίκες που ακολούθησαν τη «δίαιτα του διημέρου» έχασαν κατά μέσο όρο 4 κιλά – σχεδόν το διπλάσιο από εκείνες που ήταν σε μόνιμη δίαιτα οι οποίες έχασαν κατά μέσο όρο 2,4 κιλά.

Συμμετείχαν 115 γυναίκες οι οποίες ακολούθησαν τρεις διαφορετικές δίαιτες. Η πρώτη ομάδα περιόρισε τη διατροφή της μόνο για δύο ημέρες την εβδομάδα, κατά τις οποίες κατανάλωνε αυστηρά 650 θερμίδες την ημέρα αποκλείοντας δραστικά τους υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες κλπ) και το λίπος. Τις υπόλοιπες πέντε ημέρες οι εθελόντριες μπορούσαν να τρώνε όσο και ό,τι ήθελαν, αν και οι ερευνητές τους σύστησαν να προτιμούν τις υγιεινές τροφές.

Τέλος, στην τρίτη ομάδα οι εθελόντριες ακολούθησαν μια συμβατική δίαιτα για απώλεια κιλών. Κατανάλωναν 1.500 θερμίδες την ημέρα αποφεύγοντας τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά καθώς και το αλκοόλ.
Καλύτερη η διήμερη δίαιτα

Ύστερα από τρεις μήνες οι γυναίκες των δύο ομάδων που ακολούθησαν τη «δίαιτα του διημέρου» έχασαν κατά μέσο όρο 4 κιλά – σχεδόν το διπλάσιο από εκείνες που ήταν σε μόνιμη δίαιτα οι οποίες έχασαν κατά μέσο όρο 2,4 κιλά.

Δεν υπάρχει ικανοποιητική εξήγηση για το λόγο που η διήμερη δίαιτα απέβη πιο αποτελεσματική. Η επικεφαλής της μελέτης Μισέλ Χάρβι, ειδικός του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού Genesis του βρετανικού πανεπιστημιακού νοσοκομείου, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη δίαιτα φαίνεται να έχει «συνεχιζόμενη επίδραση» – τα οφέλη της έμοιαζαν να διατηρούνται και κατά τις ημέρες που οι εθελόντριες έτρωγαν κανονικά.

Η Χάρβι, η οποία παρουσίασε τα ευρήματα σε συμπόσιο για τον καρκίνο του μαστού στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, πρόσθεσε ότι οι εθελόντριες που ακολούθησαν το πρόγραμμα της διήμερης δίαιτας εμφανίστηκαν επίσης να τρώνε πιο υγιεινά τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. «Διαπιστώσαμε ότι, χωρίς να καταβάλλουν προσπάθεια, έτρωγαν λιγότερο» δήλωσε.

Πηγή: healthyliving.gr

To διαβάσαμε στο madata.gr

Διαβάστε ακόμη:

Δίαιτα: Τι είναι τα προβιοτικά και πώς συμβάλλουν στο αδυνάτισμα

Δίαιτα: 4 πράγματα που δεν σας λέει κανείς για την απώλεια κιλών

Ο απίστευτος λόγος που ξαναπαίρνουμε τα κιλά μετά τη δίαιτα!

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας