Προσοχή: Δημοφιλή οικιακά προϊόντα καταστρέφουν τη βιταμίνη D

Προσοχή: Δημοφιλή οικιακά προϊόντα καταστρέφουν τη βιταμίνη D

Προσοχή: Δημοφιλή οικιακά προϊόντα καταστρέφουν τη βιταμίνη D

Η βιταμίνη D έχει προστατευτική δράση σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού και μάλιστα οι τελευταίες έρευνες τη συνδέουν με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης κρίσεων άσθματος στα παιδιά.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ΜΟΝΑΔΙΚΑ σετ ΠΑΙΔΙΚΗΣ περιποίησης ΥΨΗΛΗΣ ποιότητας!!!

Ωστόσο, οι σύγχρονοι άνθρωποι παρουσιάζουν μειωμένα επίπεδα εξαιτίας της μειωμένης έκθεσής τους στον ήλιο ή και εξαιτίας της μεγάλης κατανάλωσης αντηλιακών που δημιουργούν φραγμό στο δέρμα εμποδίζοντάς το να τη …φωτοσυνθέσει. Επιπλέον, μια νέα έρευνα δείχνει πως η έκθεση σε ορισμένες κοινές χημικές ουσίες που περιέχονται σε αρκετά καταναλωτικά προϊόντα, όπως στα πλαστικά μπουκάλια, μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τα επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα.Οι ουσίες EDC περιέχονται σε προϊόντα καθημερινής χρήσης και σε όλο το περιβάλλον. Η ουσία BPA, γνωστό EDC, συχνά περιέχεται σε πλαστικά και άλλα καταναλωτικά προϊόντα.

Η Lauren Johns, του University of Michigan School of Public Health στο Ann Arbor, δήλωσε ότι σχεδόν κάθε άνθρωπος στον πλανήτη εκτίθεται σε BPA και φθαλικές ενώσεις, επομένως η πιθανότητα αυτές οι ουσίες να μειώνουν ακόμα και ελαφρώς τα επίπεδα της βιταμίνης D έχει ευρεία επίδραση στη δημόσια υγεία.Τα EDC είναι χημικές ουσίες ή μείγματα ουσιών που μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία καθώς εμπλέκονται με ορμόνες στον οργανισμό.

Η έρευνα εξέτασε στοιχεία 4.667 ενηλίκων μεταξύ 2005 και 2010.Οι συμμετέχοντες παρείχαν δείγματα αίματος για να μπορούν να μετρηθούν τα επίπεδα βιταμίνης D. Για να μετρηθεί η έκθεση σε EDC αναλύθηκαν τα ούρα των συμμετεχόντων για ουσίες που παρέμεναν μετά το μεταβολισμό των φθαλικών ενώσεων και του BPA.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, ανακάλυψε ότι άνθρωποι που εκτίθεντο σε μεγαλύτερες ποσότητες φθαλικών ενώσεων ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα σε σχέση με συμμετέχοντες που εκτίθεντο σε μικρότερες ποσότητες EDC. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στις γυναίκες.

Πηγή:  4moms.gr

Διαβάστε ακόμη:

Η άνοιξη έρχεται και φέρνει αλλεργίες!

Αυτισμός: Νέο τεστ τον ανιχνεύει με επιτυχία 96%

Δίαιτα στην εγκυμοσύνη: Ποιο κίνδυνο κρύβει για την ψυχική υγεία του παιδιού

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας