Η Barbie παρουσίασε την πρώτη κούκλα με μαντίλα!

Η Barbie παρουσίασε την πρώτη κούκλα με μαντίλα!

Η Barbie παρουσίασε την πρώτη κούκλα με μαντίλα!

Προς τιμήν Αμερικανίδας ξιφομάχου Ιμπντιχάτζ Μουχαμάντ, η οποία το 2016 έγινε η πρώτη αθλήτρια της ξιφομαχίας που αγωνίστηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες φορώντας χιτζάμπ.

Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα

Την πρώτη της Barbie με μαντίλα παρουσίασε τη Δευτέρα η Mattel προς τιμήν της Αμερικανίδας ξιφομάχου Ιμπντιχάτζ Μουχαμάντ, η οποία το 2016 έγινε η πρώτη αθλήτρια της ξιφομαχίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες που αγωνίστηκε φορώντας χιτζάμπ.

Γι’ αυτό και η κούκλα που αποτελεί μέρος της σειράς «Sheroes» φοράει στολή ξιφομάχου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η εν λόγω κούκλα θα διατίθεται online από το 2018.
«Η κούκλα αυτή αποτελεί έμπνευση για έναν μεγάλο αριθμό κοριτσιών που δεν είδαν ποτέ τους εαυτούς τους να εκπροσωπείται στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η κούκλα αυτή μπορεί να δείξει ότι όλα τα κορίτσια μπορούν να γίνουν τα πάντα» εξήγησε η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών το σκεπτικό της πίσω από την Barbie με τη χιτζάμπ.

Από την πλευρά της η 31χρονη αθλήτρια είπε ότι «είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» και ευχαρίστησε τη Mattel. «Είμαι υπερήφανη γιατί μικρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο μπορούν να παίξουν με μια Barbie που επέλεξε να φορέσει χιτζάμπ» συμπλήρωσε.

Πηγή:   protothema.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας

loading...

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.