Δείτε όλα τα μυστικά για να βοηθήσετε την ανάπτυξη του μωρού σας!

Δείτε όλα τα μυστικά για να βοηθήσετε την ανάπτυξη του μωρού σας!

Δείτε όλα τα μυστικά για να βοηθήσετε την ανάπτυξη του μωρού σας!

Η πολυπλοκότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτική. Οι αλλαγές που συμβαίνουν στον εγκέφαλο ενός μωρού είναι σημαντικές από τη στιγμή της σύλληψης έως να φτάσει τριών ετών.

Ως φροντιστής ενός μωρού,  ο στόχος σας είναι η φροντίδα για την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου. Δείτε εδώ μερικές προτάσεις από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις  που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού σας!

1. Αντιδράστε άμεσα στο κλάμα του

Καταπραΰνετε, γαλουχήστε, αγκαλιάστε και  διαβεβαιώστε το μωρό έτσι ώστε να οικοδομηθούν θετικά κυκλώματα στον εγκέφαλο. Η ήρεμη αγκαλιά σας η καθημερινή εμπλοκή σας με το μωρό δημιουργεί συναισθηματική ασφάλεια στον εγκέφαλο.

2. Χτίστε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του

Τα μωρά που έχουν δημιουργήσει ασφαλείς δεσμούς με τους γονείς τους  μαθαίνουν πώς να συμμετάσχουν στην εξερεύνηση, τη μάθηση, και την ανακάλυψη. Απαντήστε με σαφήνεια στις δράσεις του μωρού σας. Ένας ανεπτυγμένος εγκέφαλος αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα τον κόσμο. Να είστε συνεπής στις αντιδράσεις σας .

3. Κάντε του μασάζ

Το μασάζ μειώνει το στρες και ενισχύσει τα συναισθήματα της ευημερίας και της συναισθηματικής ασφάλειας. Έρευνες έχουν δείξει ότι πρόωρα μωρά στα οποία κάνανε μασάζ 3 φορές την εβδομάδα βγήκαν νωρίτερα από το νοσοκομείο σε σχέση με τα υπόλοιπα!

4. Mιλάτε στο μωρό καθαρά

Η αργή και καθαρή ομιλία ενεργοποιεί το τμήμα του εγκεφάλου που έχει να κάνει με το λόγο. Όταν παρέχετε αγάπη και μιλάτε με πλούσιο λεξιλόγιο στο μωρό σας, βοηθάτε τις νευρικές συνδέσεις στον εγκέφαλο του να δημιουργήσει περισσότερες πιθανότητες να συνδεθούν. Έτσι, θα αποκτήσει πλούσια γλώσσα, λογική, και δεξιότητες σχεδιασμού.

5. Δείξτε προσοχή

Όταν το μωρό σας δείχνει κάτι πάντα να κοιτάτε μαζί του ώστε να κατανοήσετε τα ενδιαφέροντα του. Αυτή η κοινή προσοχή του δείχνει πόσο ενδιαφέρεστε γι’ αυτό αλλά και πώς αισθάνεστε. Να εκφράζετε τη χαρά σας και πάντα να δείχνετε ενδιαφέρον στο παιδί.

6. Παίξτε παιχνίδια

Όπως για παράδειγμα κου-κου-τσα και που πήγε το αρκουδάκι; Τα μωρά ανταποκρίνονται καλά στην εκμάθηση απλών παιχνιδιών με απλές κινήσεις. Επιλέξτε αναπτυξιακά κατάλληλα παιχνίδια που επιτρέπουν στα μωρά να εξερευνήσουν και να αλληλεπιδράσουν. Παιχνίδια όπως το lego ή τουβλάκια μπορούν να βοηθήσουν το μωρό σας να μάθει τις σχέσεις αιτίας-αποτελέσματος και την αιτιολογία.

7. Δημιουργήστε του ένα ασφαλές περιβάλλον όταν ξεκινήσει να μπουσουλάει

Η εκμάθηση του χώρου είναι σημαντική για το μωρό σας που άρχισε να μπουσουλάει, και αρχίζει να καταλαβαίνει παραμέτρους όπως κάτω, πάνω, κοντά και μακριά. Έτσι θα είναι σε θέση να δημιουργήσει ψυχικούς  χάρτες του περιβάλλοντός του και μια άνετη σχέση με τον κόσμο στον οποίο ζει.

8. Τραγουδήστε τραγουδάκια

Ο συνδυασμός τραγουδιών με κινήσεις του σώματος βοηθάει το μωρό στην ψυχοκινητική του ανάπτυξη!Τα τραγούδια βοηθούν επίσης το μωρό να αντιληφθεί τους ρυθμούς, τις ρίμες, και τα μοτίβα της γλώσσας.

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας