Για πόση ώρα μπορείς να αφήνεις το μωρό στο relax;

Για πόση ώρα μπορείς να αφήνεις το μωρό στο relax;

Για πόση ώρα μπορείς να αφήνεις το μωρό στο relax;

To relax του μωρού είναι μια πολύ βολική λύση. Το κρατά απασχολημένο μια και από πάνω μπορείς να κρεμάσεις διάφορα παιχνίδια με μουσική. Αν μάλιστα το relax έχει αυτοματισμό για να κινείται ρυθμικά, τότε δρα παρηγορητικά στο γκρινιάρικο ώρες ώρες μωράκι σου. Όμως πόσο πολύ πρέπει να χρησιμοποιείς τη βολική λύση του relax σε ημερήσια βάση;

Οι ειδικοί απαντούν ότι ο συνιστώμενος χρόνος δεν πρέπει να ξεπερνά την μία ώρα. Και αυτό γιατί το μωρό πρέπει να είναι σε πολλές διαφορετικές στάσεις από όταν πια μπορεί να στηρίξει τον κορμό του. Πρέπει να συνηθίσει να γυρίζει το κεφάλι του για να παρατηρεί τον κόσμο γύρω του. Ακόμη πρέπει να δοκιμάζει τα βήματά του. Ένα μόνιμα ξαπλωμένο μωρό ελάχιστα χρησιμοποιεί το μυϊκό του σύστημα και αυτό μόνο κακό μπορεί να του κάνει.

Το relax οπωσδήποτε αποτελεί μια σωτήρια λύση για τους γονείς τα μωρά των οποίων είναι ιδιαιτέρως ανήσυχα. Οι κολικοί συχνά αντιμετωπίζονται με το relax, αφού μέσα σε αυτό το μωρό κινείται ρυθμικά και νανουρίζεται. Σε καμία περίπτωση όμως το μωρό δεν πρέπει να κοιμάται μέσα στο relax. Το μωρό πρέπει να μεταφέρεται με προσοχή στην κούνια του για να συνεχίσει τον ύπνο του.

Επίσης, δεν θα πρέπει με τίποτα να μένει μόνο του το μωρό μέσα στο relax ενώ η μητέρα κάνει τις δουλειές της. Σε μια τέτοια περίπτωση, αν δεν γίνεται αλλιώς, η μητέρα θα πρέπει να κοιτά κάθε λίγο το μωρό για να δει αν είναι καλά. Με τίποτα δεν τοποθετούμε μαξιλάρια ή άλλα αντικείμενα μέσα στο relax και δεν το τοποθετούμε πάνω σε καναπέδες με στενή επιφάνεια ή σε τραπέζια και καρέκλες. Το relax πρέπει να τοποθετείται σε μεγάλες και σταθερές επιφάνειες. Ας μην ξεχνάμε ότι το μωρό μέσα σε αυτό κινείται. Κάπως έτσι ο κίνδυνος να το ανατρέψει με μια απότομη κίνηση, είναι υπαρκτός.

Πηγή: mylife.gr

Διαβάστε ακόμη:

Αυτή η μαμά μας περιγράφει την δυσκολότερη μάχη του μωρού της μέσα από εκπληκτικές φωτογραφίες!

Δείτε πώς βλέπουν την ίδια μέρα μια μαμά και το παιδί!

Λιγότεροι από τους μισούς γονείς κοιμίζουν τα παιδιά τους με το σωστό τρόπο, αποδεικνύει νέα έρευνα!

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας