Είσαι το πρωτότοκο παιδί της οικογένειας; Να τι σημαίνει για σένα

Είσαι το πρωτότοκο παιδί της οικογένειας; Να τι σημαίνει για σένα

Είσαι το πρωτότοκο παιδί της οικογένειας; Να τι σημαίνει για σένα

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, το πρωτότοκο παιδί της οικογένειας έχει και υψηλότερο δείκτη IQ.

Όπως υποστηρίζει η μελέτη, αυτό συμβαίνει γιατί δέχονται μεγαλύτερη πνευματική διέγερση και περισσότερα ερεθίσματα στα πρώτα τους χρόνια. Η έρευνα, που εξέτασε τα στοιχεία 5,000 παιδιών που υποβλήθηκαν σε οπτικά τεστ και τεστ λεξιλογίου κάθε δύο χρόνια, έδειξε πως οι γονείς των πρώτων παιδιών δίνουν περισσότερη έμφαση στις διανοητικές τους δεξιότητες, φροντίζοντας έτσι να διευρύνουν περισσότερο τον πνευματικό τους ορίζοντα.

Έρευνα: Γιατί το πρωτότοκο παιδί είναι λίγο πιο έξυπνο από τα αδέρφια του;

Τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των δεδομένων αυτών έδειξαν πως τα πρωτότοκα παιδιά δέχονταν μεγαλύτερη «προσοχή» από τους γονείς τους, με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγαλύτερη «διανοητική διέγερση». Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα όλα τα παιδιά λαμβάνουν την ίδια συναισθηματική υποστήριξη από τους γονείς τους, αλλά απ’ότι φαίνεται εκείνοι ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στη συμμετοχή δραστηριοτήτων όπως το διάβασμα και τη μουσική με τα νεότερα παιδιά απ’ότι με τα μεγαλύτερα.

Πηγή: missbloom.gr

Διαβάστε ακόμη:

Η “εκθρόνιση” του πρωτότοκου παιδιού. Περιμένοντας αδελφάκι…

Ποιοι είναι οι τρόποι που σας βοηθούν να κρατήσετε αυτή την ξεχωριστή σχέση με το πρωτότοκο παιδί σας..

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας