Οι πρώτες ώρες με το νεογέννητο – Τι να κάνω με το κλάμα;

Οι πρώτες ώρες με το νεογέννητο – Τι να κάνω με το κλάμα;

Οι πρώτες ώρες με το νεογέννητο – Τι να κάνω με το κλάμα;

Καλώς δεχτήκατε το μωράκι σας! Από την πρώτη κιόλας στιγμή θα παρατηρήσετε οτι είναι ένα εύθραυστο πλασματάκι το οποίο κλαίει πολύ! Πρέπει να αποδεχτείτε οτι θα κλαίει και να ηρεμήσετε.

Τις πρώτες μέρες τα περισσότερα νεογέννητα είναι πολύ ήσυχα και κοιμούνται όλη την ώρα. Μέχρι να φτάσουν όμως στις 2 εβδομάδες ζωής τα πράγματα αλλάζουν. Σε εκείνη την περίοδο, ένα τυπικό νεογέννητο κλαίει περίπου 2 ώρες την ημέρα. (το κλάμα αυξάνεται σταδιακά, κορυφώνεται την 6η-8η εβδομάδα και μετά αρχίζει να μειώνεται)

Με τον καιρό θα είστε σε θέση να καταλάβετε για ποιό λόγο κλαίει το μωρό σας και το τι χρειάζεται για να το ηρεμήσετε. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι οι κολικοί, η πείνα, η λερωμένη πάνα, η νύστα, ο φόβος. Αν δεν συμβαίνει τίποτα από ολα αυτά, είναι πολύ πιθανό το μωρό σας απλά να θέλει αγκαλιά και ανακούφιση.

Να μην στερείτε ποτέ την αγκαλιά από το μωρό σας και να μην φοβάστε μήπως «κακομάθει». Τα μωρά δεν κακομαθαίνουν από τις αγκαλιές, αντιθέτως, νιώθουν ασφάλεια και γεμίζουν αυτοπεποίθηση.

Κάθε νέα μαμά θα πρέπει να θυμάται οτι θα υπάρχουν στιγμές που θα είναι εμφανές το τι θέλει το μωρό, και άλλες στιγμές που δεν θα έχει ιδέα – και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό!

Επιμέλεια κειμένου για το Babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αλλάζετε την πάνα του μωρού – Και πρέπει να το δοκιμάσετε!

Αυτά είναι όλα τα μυστικά για το καθάρισμα που ΚΑΘΕ νοικοκυρά πρέπει να ξέρει!

Λαχταριστά Pancakes με βατόμουρα: Νόστιμο και υγιεινό πρωινό σε 15 λεπτά!

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας