Τα παιδιά που παίζουν με το tablet αργούν να μιλήσουν

Τα παιδιά που παίζουν με το tablet αργούν να μιλήσουν

Τα παιδιά που παίζουν με το tablet αργούν να μιλήσουν

Νέα επιστημονική έρευνα που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο των Παιδιατρικών Ακαδημαϊκών Κοινοτήτων των ΗΠΑ, υποστηρίζει πως η συχνή χρήση των tablet από παιδιά ως δύο ετών μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα στην εξέλιξή τους.

Τα αποτελέσματά της αναφέρουν πως όσο περισσότερο χρόνο περνά ένα παιδί ηλικίας από έξι μηνών έως δύο ετών με έξυπνες συσκευές (smartphones, tablets, ηλεκτρονικά παιχνίδια), τόσο πιο πιθανό είναι να καθυστερήσουν να μιλήσουν.

«Είναι μόνο μια πρώτη προσέγγιση στο θέμα», σπεύδει να πει η επικεφαλής της μελέτης, Dr Catherine Birken. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι ακόμα υλικό για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά είναι η πρώτη προσπάθεια που έχει γίνει να μελετηθούν οι συνέπειες χρήσης έξυπνων συσκευών από μικρά παιδιά.

Στην έρευνα συμμετείχαν 900 παιδιά και οι επιστήμονες αξιολόγησαν τη γλωσσική τους εξέλιξη στην ηλικία των 18 μηνών.

Το 20% των παιδιών που συμμετείχαν περνούσαν κατά μέσο όρο 28 λεπτά τη μέρα στις οθόνες των συσκευών. Κάθε τριαντάλεπτη αύξηση στον χρόνο χρήσης τους ημερησίως συνδεόταν με αύξηση κατά 49% της πιθανότητας να καθυστερήσει η ανάπτυξη της ομιλίας.

Οι ερευνητές λένε πως η χρήση των συσκευών επηρεάζει, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα ευρήματα, μόνο την δυνατότητα ομιλίας (με ήχους και λέξεις) και όχι την γλώσσα του σώματος και την ικανότητα κοινωνικών συναναστροφών.

Πηγή: 4moms.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας