Το θαύμα της ζωής σε 26 φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα!

Το θαύμα της ζωής σε 26 φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα!

Το θαύμα της ζωής σε 26 φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα!

To 1965, o Σουηδός  φωτογράφο  Lennart Nilsson δημοσίευσε ένα από τα πιο επιτυχημένα φωτογραφικά βιβλία όλων των εποχών – A Child is Born. Από την γονιμοποίηση των ωοθηκών έως το τελευταίο στάδιο της εμβρυϊκής ανάπτυξης, το βιβλίο καταγράφει τη γέννηση ενός νέου ανθρώπου με την πιο όμορφη λεπτομέρεια. Με εκατομμύρια αντίτυπα, το βιβλίο, τώρα στην τέταρτη έκδοση του, περιλήφθηκε επίσης στο κατάστρωμα της NASA Voyager 1 και Voyager 2 – τα πρώτα αντικείμενα που απομακρύνθηκαν από το ηλιακό μας σύστημα.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Αυτές δεν ήταν οι πρώτες εμβρυϊκές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, ούτε οι πρώτες που αναπαριστούσαν την αναπτυξιακή σειρά. Αλλά ήταν οι φωτογραφίες που έγιναν τα εικονίδια του εικοστού αιώνα. Σε αντίθεση με τις θολές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, αυτές αποτελούνται από έκρηξη χρωμάτων. Ο Nilsson δεν κατάφερε να βάλει μια φωτογραφική μηχανή στη μήτρα – η πικρή αλήθεια είναι οτι στην πραγματικότητα φωτογράφιζε υλικό από εκτρώσεις  γυναικών.

Η εργασία με νεκρά έμβρυα επέτρεψε στον Nilsson να πειραματιστεί με το φωτισμό, το φόντο και τις θέσεις, όπως η τοποθέτηση του αντίχειρα στο στόμα του εμβρύου.

Το project A Child is Born αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος -παρουσιάζει την ανάπτυξη του εμβρύου από την σύλληψη μέχρι και την γέννηση, ενώ το δεύτερο αποτελείται από μια γυναίκα και τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες από το πρώτο μέρος του φωτογραφικού project.

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Πηγή: zmescience.com

Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Ο Lennart Nilsson μας παρουσιάζει το θαύμα της ζωής, μέσα από τον φωτογραφικό του φακό

‘Αγιος Παΐσιος: Το γάλα της μάνας είναι φάρμακο

Καρλ Γιούνγκ: Το έξω είναι ο πατέρας, το μέσα η μητέρα

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας