Φτιάξτε την πιο νόστιμη σοκολατόπιτα με τα σοκολατένια αυγά που σας περίσσεψαν!

Φτιάξτε την πιο νόστιμη σοκολατόπιτα με τα σοκολατένια αυγά που σας περίσσεψαν!

Φτιάξτε την πιο νόστιμη σοκολατόπιτα με τα σοκολατένια αυγά που σας περίσσεψαν!

Το απόλυτο, όλο σοκολάτα γλυκό, που θα το φτιάχνετε με κάθε ευκαιρία! Φροντίστε να μένει υγρή στο μέσο και όλοι θα παραμιλούν!

10 Λεπτά
16 Μερίδες

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμμ. σοκολάτα
  • 250 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
  • 2 βανίλιες
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζ. κακάο άγλυκο
  • ½ φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα ή φουντούκια
  • ½ φλιτζ. σταφίδες ή άλλο αποξηραμένο φρούτο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη σοκολατόπιτα, κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι και το κακάο. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα. Τη βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, τ’ αυγά, το αλεύρι και το κακάο.

Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκ. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε.

Το ανοίγουμε (τώρα είναι πολύ μαλακό και εύκαμπτο). Το στρώνουμε στο ταψί, το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο. Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τις σταφίδες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 15 λεπτά.

Το ξεφορμάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Το σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.

Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτές ψήνονται 8 λεπτά στους 200 βαθμούς C στον αέρα.

Όταν βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακή στη μέση, σχεδόν υγρή.

Πηγή:  argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Τι να κάνετε με τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα

Eύκολο και δροσερό μπισκοτογλυκό με κρέμα βανίλιας και σοκολάτας!

Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μπισκότα και Maltesers

Share.
loading...

Αφήστε το σχόλιο σας

loading...

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.