Για το Κυριακάτικο τραπέζι προτείνουμε Χοιρινά κότσια στη γάστρα

Για το Κυριακάτικο τραπέζι προτείνουμε Χοιρινά κότσια στη γάστρα

Για το Κυριακάτικο τραπέζι προτείνουμε Χοιρινά κότσια στη γάστρα

Μερίδες: 8
Προετοιμασία: 45′
Χρόνος: 3 ώρες +15′
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Προετοιμαζόμαστε εγκαίρως για αυτή την ξεχωριστή κυριακάτικη συνταγή διά χειρός Νένας Ισμυρνόγλου.

Βιολογικό γάλα για βρέφη και νήπια – Αγνότητα και Υψηλή Διατροφική Αξία

Υλικά

Για το κρέας

  • 4 χοιρινά κότσια (θα τα βρούμε με βάρος περίπου 1.500 γρ. το καθένα, με το κόκαλο. Το κάθε κότσι αντιστοιχεί σε δύο μερίδες.)
  • χοντρό αλάτι
  • 8 καρφάκια γαρίφαλο
  • 5 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε κομμάτια των 2 εκ. περίπου
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5 δαφνόφυλλα
  • 4 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζεστός ζωμός λαχανικών
  • 1 μεγάλο κομμάτι φλούδα από ακέρωτο, βιολογικό πορτοκάλι

Για το άλειμμα

  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού μέλι θυμαρίσιο
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα προτιμότερο πικάντικη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
 Πηγή:   gastronomos.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας