Υπέροχη, Σπιτική Γρανίτα σε μόλις 5 λεπτά!

Υπέροχη, Σπιτική Γρανίτα σε μόλις 5 λεπτά!

Υπέροχη, Σπιτική Γρανίτα σε μόλις 5 λεπτά!

Ψάχνεις κι εσύ κάποιο δροσιστικό και θρεπτικό επιδόρπιο για μικρά και μεγάλα παιδιά; Εάν η απάντηση είναι ναι τότε ιδανική επιλογή είναι η γρανίτα.  Πρόκειται για ένα επιδόρπιο κατάλληλο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού αλλά και για παιδικά πάρτι αφού φτιάχνεται εύκολα.

Ακόμη είναι ένα επιδόρπιο που μπορείς να φτιάξεις με πολλές παραλλαγές από φρούτα όπως καρπούζι, πεπόνι, ανανά,φράουλα ή μπανάνα. Η παρακάτω συνταγή είναι για γρανίτα φράουλα όμως μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φρούτα.Μια ακόμη ιδέα είναι να ανακατέψεις 2-3 φρούτα και να κάνεις την γρανίτα σου μοναδική στη γεύση.

Σπιτική και Εύκολη Γρανίτα Φράουλα

spitiki granita fraoula

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500γρ. φράουλες (μαλακές)
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100ml. νερό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:

Κόψε τις φράουλες στην μέση και αφαίρεσε το κοτσανάκι τους από την κορυφή. Βάλε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτύπησε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Στην αγορά θα βρεις ειδικές φόρμες για γρανίτες, είτε απλές είτε με σχέδια. Εναλλακτικά μπορείς να αγοράσεις από το σούπερ μάρκετ τα μικρά πλαστικά ποτήρια του καφέ.

Αφού λοιπόν το μείγμα σου είναι έτοιμο γεμίζεις τα ποτηράκια ή τις θήκες με το μείγμα και προσθέτεις ξυλάκια του παγωτού, σε κάθε κουπάκι. Τα ξυλάκια μπορείς να τα βρεις είτε στα σούπερ μάρκετ είτε στα φαρμακεία. Τα βάζεις στην κατάψυξη για αρκετές ώρες ώστε να δέσουν.

Περίπου 4-5 ώρες μετά οι γρανίτες σου είναι έτοιμες να τις απολαύσεις.

Extra tip: Εάν δεις ότι παγώνει αρκετά και δημιουργούνται κρυσταλλάκια ανάμεσα στο μείγμα μπορείς να προσθέσεις με τα άλλα υλικά, πριν τα χτυπήσεις δηλαδή, πολύ λίγο λικέρ. Έτσι θα αποτρέψεις την δημιουργία πάγου.

Πηγή:  ediva.gr

Διαβάστε ακόμη:

Σήμερα φτιάχνουμε πανεύκολο παγωτό σάντουιτς με 4 ΜΟΝΟ υλικά !

Μπισκοτογλυκό με 3 μόνο υλικά: Η πιο εύκολη συνταγή

Φτιάξτε πανεύκολο κορμό ψυγείου Black Forest, για αρχάριους!

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.