Η κρεατόπιτα της μαμάς – Κατάλληλη για μωρά από 9 μηνών!

Η κρεατόπιτα της μαμάς – Κατάλληλη για μωρά από 9 μηνών!

Η κρεατόπιτα της μαμάς – Κατάλληλη για μωρά από 9 μηνών!

Prep Time Χρόνος ετοιμασίας : 20 λεπτά

Cook TimeΧρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 10 λεπτά
YieldΜερίδες : 4
Great ForΚατάλληλο για ηλικίες: Από 9 μηνών

Υλικά:

  • 500 γρ. πατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους
  • μια κουταλιά βούτυρο
  • λίγο γάλα
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • 150 γρ. μοσχαρίσιου κιμά
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • 250 ml ανάλατο ζωμό κρέατος
  • 1 κ.γ πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C
  2. Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό, στη συνέχεια βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε με το βούτυρο και το γάλα.
  3. Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλλα και τηγανίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και στη συνέχεια ανακατεύουμε το ζωμό , τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι,  και το φύλλο δάφνης. Καλύπτουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  4. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ταψάκια (με διάμετρο περίπου 10cm).
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Καλή όρεξη!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας

loading...

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.