Το μενού της εβδομάδας (από 12 έως και 18/3) – Δείτε όλες τις συνταγές!

Το μενού της εβδομάδας (από 12 έως και 18/3) – Δείτε όλες τις συνταγές!

Το μενού της εβδομάδας (από 12 έως και 18/3) – Δείτε όλες τις

Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Δευτέρα 12/3
Με ένα νόστιμο και άκρως ανοιξιάτικο πιάτο ξεκινάμε την εβδομάδα μας, ετοιμάζοντας γαριδοπίλαφο με πλιγούρι και αγκινάρες. Είναι και νηστίσιμο.

Τρίτη 13/3
Τρίτη και 13 σήμερα (για δεύτερο μήνα στη σειρά) και εμείς πάμε κόντρα στη γκίνια με κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές. Γιατί; Γιατί έτσι μας αρέσουν!

Για να μας πάει ακόμη καλύτερα η μέρα, θα τους συνοδεύσουμε με μία μερίδα τηγανητές πατάτες με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο.

Τετάρτη 14/3
Ανάλαφρη βελουτέ σούπα από αρακά θα φτιάξουμε σήμερα, που απογειώνεται γευστικά όταν συνδυαστεί με λούντζα και τυρί Σαν Μιχάλη.

Πέμπτη 15/3
Σήμερα έχουμε όρεξη για γαλοπούλα, αλλά σε μία ιδιαίτερη, εξωτική εκδοχή, συνοδευμένη με σάλτσα από ρούμι και μπανάνες! Μην διστάσετε να τη δοκιμάσετε, είναι απολαυστικότατη.

Αντί για ρύζι ή πατάτες, προτιμάμε να τη συνοδέψουμε με μία πράσινη σαλάτα με ρόκα, κολοκύθια και ροζ πιπέρι.

Παρασκευή 16/3
Για το τραπέζι της Παρασκευής επιλέγουμε ένα σπανακόρυζο, με μια μικρή παραλλαγή, αφού θα του προσθέσουμε γιαούρτι που του πάει πολύ.

Σάββατο 17/3
Τηγανιά με θαλασσινό αέρα στο τραπέζι του Σαββάτου, που φτιάχνουμε στα γρήγορα μια τηγανιά από καλαμαράκια κονσέρβας.

Και για να τη συνοδεύσουμε, μία εξίσου εύκολη και νόστιμη πατατοσαλάτα με πορτοκάλι.

Κυριακή 18/3
Στιφάδο επιλέγουμε για το κυριακάτικο τραπέζι μας, σε επτανησιακή συνταγή όμως που ζητάει κουνέλι μαριναρισμένο για 24 ώρες.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και συνοδεύουμε με σαλάτα σπανάκι με σουσάμι, φράουλες και dressing πορτοκαλιού.

Για γλυκό, μιας και οι φράουλες έκαναν για τα καλά την εμφάνιση τους στα μανάβικα, φτιάχνουμε αφράτη φραουλόπιτα.

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας