Η πρώτη σάλτσα Μπολονέζ του μωρού σας!

Η πρώτη σάλτσα Μπολονέζ του μωρού σας!

Η πρώτη σάλτσα Μπολονέζ του μωρού σας!

Τα μωρά χρειάζονται σίδηρο από τον 6ο μήνα της ζωής τους, έτσι οι συνταγές με κόκκινο κρέας είναι εξαιρετικές επιλογές!

Prep Time Χρόνος ετοιμασίας:  10 λεπτά
Cook TimeΧρόνος μαγειρέματος:  25 λεπτά
YieldΜερίδες:   3

Υλικά

  • 1 κ.σ φυτικό έλαιο
  • 50 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 20 γρ. ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένο
  • 1 μέτριο καρότο (περίπου 85 γρ), αποφλοιωμένο και τριμμένο
  • 100 γραμμάρια άπαχου κιμά
  • 150 ml σάλτσα ντομάτας
  • 100 ml αλατισμένο βραστό νερό
  • φρέσκα φύλλα θυμάρι ή μια πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Ζυμαρικά της επιλογής σας

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλινο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό. Προσθέτετε το τριμμένο καρότο και σοτάρετε για 4 λεπτά.
  3. Σε ξεχωριστό τηγάνι, μαγειρέψτε το μοσχαρίσιο κρέας μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  4. Προσθέστε το κρεμμύδι και το καρότο. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας, το βραστό νερό  και προσθέστε το θυμάρι και την ζάχαρη.
  5. Καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 12 λεπτά.
  6. Χτυπήστε τη σάλτσα μπολονέζ στο μίξερ ώστε να αποκτήσει κατάλληλη υφή
  7. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες

Καλή επιτυχία!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Πανεύκολο παγωτό nutella με 4 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή!

Ένα εύκολο καλοκαιρινό γλυκό για να φτιάξετε με τα παιδιά σας

Τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια για τα παιδιά μας, με 3 μόνο υλικά!

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας

loading...

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.