Σήμερα Κυριακή φτιάχνουμε: Τα αγαπημένα μας μπισκότα τζίντζερ!

Σήμερα Κυριακή φτιάχνουμε: Τα αγαπημένα μας μπισκότα τζίντζερ!

Σήμερα Κυριακή φτιάχνουμε: Τα αγαπημένα μας μπισκότα τζίντζερ!

Prep TimeΧρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Cook TimeΧρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Great ForΚατάλληλο για ηλικίες από: 9 μηνών
Αφήστε τα παιδιά να αναλάβουν την ευθύνη για να πλάσουν τα μπισκότα, ώστε να μπορούν να διαμορφώσουν τα δικά τους μπισκότα τζίντζερ!

Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα

Υλικά:

  • 65 γρ. Βούτυρο
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 150 γρ. απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
  • 0,5 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού ή νερό
  • στρογγυλά ασημένια κουφετάκια

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
  2. Ανακατέψτε  το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε το μέλι, το αλεύρι, το τζίντζερ και τη διττανθρακική σόδα και χτυπήστε μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  3. Βγάλτε το σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε πάχος περίπου 3 cm. Ξεκινήστε από το κέντρο της ζύμης και ανοίξτε τη ζύμη ομοιόμορφα προς κάθε κατεύθυνση. Κόψτε σε σχήματα χρησιμοποιώντας κοπτήρες μπισκότων από τις εξωτερικές άκρες της ζύμης προς στο κέντρο, κόβοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά. Συνεχίστε μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζύμη.
  4. Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για περίπου 8 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν.
  5. Για να κάνετε το γλάσο, αδειάστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ, και σιγά-σιγά χτύπησε με αρκετό νερό για να δώσει ένα απαλό γλάσο που είναι αρκετά παχύ για να κάτσει πάνω στα μπισκότα. Μοιράστε το γλάσο στα μπισκότα και χρησιμοποιήστε τα ασημένια κουφέτα για να διακοσμήσετε.

Καλή όρεξη!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας

loading...

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.