Τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Εύκολο snack και για το σπίτι αλλά και το σχολείο

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Εύκολο snack και για το σπίτι αλλά και το σχολείο

Οι τυρόπιτες αρέσουν σε όλους, αυτό όμως που κάνει πιο δύσκολη τη διαδικασία καμιά φορά είναι το άνοιγμα του φύλλου. Γι αυτό και σας έχουμε μία εξίσου νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, που φτιάχνετε πολύ εύκολα και θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της.

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 300ml γάλα
  • 3 αβγά
  • 125γρ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. τυριά διάφορα, τριμμένα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας να γίνει ομοιογενής χυλός. Ρίχνετε τέλος τα τυριά, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του.

Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.

Ξεφουρνίζετε την τυρόπιτα κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε. Αν θέλετε, περιχύνετε το κάθε κομμάτι με λίγο μέλι.

Πηγή:olivemagazine.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας

loading...

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.