10 μοναδικές γωνιές στο παιδικό δωμάτιο για ανεξάντλητο δημιουργικό παιχνίδι

Δημιουργήστε μια γωνιά για να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες και να εκτονώσουν την ανεξάντλητη ενέργειά τους!

Ανανεώστε το δωμάτιο των παιδιών σας διαμορφώνοντας μια γωνιά στην οποία θα μπορούν να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες και -εννοείται- να εκτονώσουν την ανεξάντλητη ενέργειά τους! Δείτε τις 10 προτάσεις του babyradio και υιοθετήστε την ιδέα που ταιριάζει στο δικό σας χώρο και φυσικά στους δικού σας μικρούς ήρωες!

1. Παιδική χαρά

Μια κούνια στο δωμάτιο δεν είναι ποτέ κακή ιδέα. Επιλέξτε κάποια βολική γιατί εκεί, πέρα από το παιχνίδι, μπορεί να αρχίζουν να διαβάζουν και τα πρώτα τους λογοτεχνικά βιβλία.

2. Δανειστική βιβλιοθήκη

Στα επόμενα γενέθλιά του μικρού σας κάντε του δώρο μια ευφάνταστη βιβλιοθήκη με βιβλία κατάλληλα για την ηλικία του και φέρτε το σε επαφή με αυτόν το μαγικό κόσμο! Για να είναι το δώρο ακόμα πιο ωφέλιμο και δημιουργικό, μπορείτε να του προτείνετε να επισκεφτείτε μαζί το βιβλιοπωλείο για να διαλέξει μόνο του τα βιβλία που θα ήθελε να γεμίσει τη βιβλιοθήκη του και επομένως τον ελεύθερο χρόνο του.

3. Στον πίνακα

Ένας τοίχος σε χρώμα μαυροπίνακα μπορεί να αποτελέσει πάντα τον καμβά για να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Απαραίτητος εξοπλισμός: πολλές πολύχρωμες κιμωλίες!

4. Ατελιέ ζωγραφικής

Η ζωγραφική, η χαρτοκοπτική και η χειροτεχνία πάντα είναι πολύ καλή επιλογή για να περάσουν τα παιδιά το χρόνο τους. Πόσο μάλλον αν η γωνιά μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο σε ατελιέ!

5. Γκαλερί

Μπορείτε να προμηθευτείτε άδεις κορνίζες σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, να τις τοποθετήσετε στον τοίχο και να δημιουργήσετε έτσι μια αυτοσχέδια γκαλερί, στην οποία τα παιδιά σας θα εκθέτουν τις δημιουργίες τους!

6. Πορτρέτα στον τοίχο

Επίσης μια πολύ ωραία ιδέα είναι να συνδυάσετε τις δύο παραπάνω ιδέες σε μία: δηλαδή να βάψετε ένα τοίχο σε χρώμα μαυροπίνακα, να πάρετε άδειες κορνίζες σε διάφορα χρώματα και μεγέθη τις οποίες θα τοποθετήσετε πάνω στον τοίχο μαυροπίνακα! Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν!

7. Αναρρίχηση

Τα παιδιά λατρεύουν να σκαρφαλώνουν! Φανταστείτε τη χαρά τους αν τοποθετήσετε σε μια γωνιά του δωματίου τους ένα μικρό τοίχο αναρρίχησης!

8. Στο διάστημα

Γνωρίστε τους το πλανητικό μας σύστημα με μια απλή κίνηση! Διακοσμήστε έναν τοίχο του δωματίου τους με μια ταπετσαρία με σχέδιο τους πλανήτες!

9. In english, please!

Επειδή τα αγγλικά έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά, μια άλλη ιδέα είναι μια ταπετσαρία με το αγγλικό αλφάβητο και με άλλα παιχνιδιάρικα σχέδια!

10. Τρίποντο

Επίσης μια αυτοσχέδια αλλά καλαίσθητη μπασκέτα σε περίπτωση που έχετε αγόρι είναι μια διακοσμητική παρέμβαση άκρως εκπαιδευτική…!

11. Πάρκο δεινοσαύρων

Επίσης σε δωμάτιο αγοριού που του αρέσουν οι δεινόσαυροι, μια ταπετσαρία με διάφορα είδη δεινοσαύρων θα το ξετρελάνει!

12. Ο γύρος του κόσμου

Τέλος μια ταπετσαρία με τον παγκόσμιο χάρτη και διάφορα χαριτωμένα σχέδια που δίνουν πληροφορίες για τις ηπείρους, τις χώρες κ.ο.κ. θα γίνει συχνά η αφορμή για συζητήσεις πάνω σε ζητήματα γεωγραφίας, ζωολογίας, λαογραφίας, ιστορίας και πολλά άλλα.