10 Παιδιά που μάχονται τον καρκίνο βλέπουν τα όνειρα τους να μετατρέπονται σε απίστευτες φωτογραφίες…

Παιδιά που μάχονται τον καρκίνο βλέπουν τα όνειρα τους να μετατρέπονται σε απίστευτες φωτογραφίες…

Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτελούν όνειρα παιδιών που μάχονται τον καρκίνο. Μερικά από αυτά τα πανέμορφα παιδάκια ήταν τόσο άρρωστα που με το ζόρι στέκονταν όρθια και κάποια από αυτά δεν τα κατάφεραν στην μάχη τους με τον καρκίνο. Η όμορφή ανάμνησή τους όμως έχει μείνει ανεξίτηλη.

Αυτές οι φωτογραφίες είναι σαν να μπαίνουμε στο μυαλό ενός παιδιού. Τα παιδιά ονειρεύονται να γίνουν ο Μπάτμαν, γοργόνες, νεράιδες ή να πολεμούν δράκους. Για τα παιδιά (ακόμα και γι’ αυτά που έχουν καρκίνο) τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Ο Αμερικανός φωτογράφος JonathanDiaz κυκλοφόρησε το βιβλίο – κολάζ του, Αληθινοί Ήρωες, στο οποίο έκανε πραγματικότητα τη φαντασία άρρωστων παιδιών.
«Ξεκίνησα φτιάχνοντας ένα δημιουργικό κολάζ φωτογραφιών, ζητώντας από τα παιδιά μου να φανταστούν ότι ζουν το όνειρό τους και να ποζάρουν έτσι… Στη συνέχεια με το φακό μου αποτύπωνα τη στιγμή και επαναδημιουργούσα την πραγματικότητα», λέει ο Jonathan.


«Μετά από λίγο σκέφτηκα, γιατί να μην δώσω αυτό το projectστα παιδιά με καρκίνο ώστε να μπορέσουν να ζήσουν το όνειρό τους;»
Ορισμένες από τις φωτογραφίες του και οι πραγματικές ιστορίες που τις συνοδεύουν είναι οι εξής:

Ethan

«’Ήθελε να γίνει ο Μπάτμαν και γιατρός. Η μητέρα του έλεγε ότι είχε δεθεί πολύ με τους γιατρούς του, καθώς προσπαθούσαν πραγματικά να του σώσουν τη ζωή. Τους είχε συμπαθήσει τόσο, που ήθελε να σώσει ο ίδιος τις ζωές άλλων ανθρώπων. Δυστυχώς, ο Ethanδε τα κατάφερε…»

Sophie

«Λατρεύει να διαβάζει βιβλία. Έτσι, σκέφτηκα να τη φωτογραφίσω όταν διάβαζε ένα βιβλίο. Της άρεσε πολύ να ποζάρει και να χαμογελάει.»

Ellie

«Ήθελα η φωτογράφισή της να είναι ευφάνταστη. Δεν ήθελα να είναι απλά μια ζαχαροπλάστης. Ήθελα να μπορεί να κάνει φανταστικά πράγματα, που ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν έκανε. Όχι μόνο έφτιαξε αυτά τα θεσπέσια γλυκά αλλά μπορούσε να τα ισορροπεί μαγικά στον αέρα και να μοιάζει με ήρωα από το βιβλίο του Dr. Seuss.»

Marley

«Η Marley ήταν μεγαλύτερη. Είχε καρκίνο σε μικρότερη ηλικία, που τότε βρισκόταν σε ύφεση. Το όνειρό της ήταν να παίξει ποδόσφαιρο στο κολέγιο και πέρσι κέρδισε μια υποτροφία για να το καταφέρει αυτό. Ήθελα να την συμπεριλάβω στο άλμπουμ για να δείξω στα άλλα παιδιά ότι κάποια από αυτά όντως καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.»

Caimbre

«Ήταν πολύ αστεία! Όταν πήγαμε εκεί να κάνουμε τη φωτογράφισή της, ήταν σωστό μοντέλο όταν πόζαρε και ξάπλωνε στο έδαφος.»

Cami

«Από χιλιάδες ανθρώπους που εξετάστηκαν, μόνο ένας δότης ήταν συμβατός κι έτσι έγινε η μεταμόσχευση μυελού των οστών που της έσωσε τη ζωή. Τώρα ξεπέρασε τον καρκίνο και είναι μια χαρά.»

Jordan

«Αυτό ήταν στην αρχή της φωτογράφισης. Στην αρχή δεν ήθελε να σηκωθεί όρθια. Κάθισα τότε δίπλα της και της είπα, «Άκου, ξέρω ότι βρισκόμαστε σε ένα σαλόνι με φώτα και κάμερες. Αλλά αν μπορείς να φανταστείς μαζί μου ότι βρίσκεσαι στη Χώρα των Θαυμάτων, θα σε βάλω εκεί στη φωτογραφία μου.» Και τότε, την είδα πραγματικά να αποδρά.»

Breeann

«Ήταν χορεύτρια πριν διαγνωσθεί με καρκίνο των οστών. Οι γιατροί πίστευαν ότι δε θα μπορούσε να χορέψει ποτέ ξανά κι ότι θα χρειάζονταν δύο χρόνια για να μπορέσει να ξαναπερπατήσει. Μέσα σε ένα χρόνο όμως ξαναπερπάτησε και ήθελα να τη μετατρέψω πάλι σε χορεύτρια. Αφού μπορέσαμε να το κάνουμε για τη φωτογραφία, μπορεί μια μέρα να το κάνει και στην αληθινή ζωή.»


Ο Jonathan ρωτούσε τα παιδιά για τα όνειρά τους και μετά ξεκινούσε να αποτυπώνει μια σειρά από φωτογραφίες. Χρειάστηκε τουλάχιστον 20 ώρες για την κάθε φωτογραφία ώστε να καταφέρει να της δώσει ζωή.
«Χρησιμοποιούσα φωτογραφίες με όλα τα στοιχεία της φύσης – για παράδειγμα φωτογραφίες με φωτιά και φωτογραφίες με νερό και άλλες με διάφορα κτήρια – μαζί με τις αρχικές φωτογραφίες των παιδιών, και μετά τις επεξεργαζόμουνστο Photoshop.

Μια ομάδα από 21 συγγραφείς δώσανε ζωή στα όνειρα των παιδιών με τις λέξεις που γράψανε, και τώρα πια το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο κοινό.

«Ήταν πραγματικά μια ευκαιρία να δώσουμε ελπίδα σε αυτά τα παιδιά αλλά και να ενημερώσουμε το κοινό. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα αποκατάστασης θα μπορούσαν να δείξουν αυτό το projectστα άρρωστα παιδιά και να τους δώσουν μια νότα αισιοδοξίας… Αυτός ήταν ο πραγματικός μου στόχος! »

babyology.com.au – Μετάφραση : Θωμαΐδου Ευθυμία – Ζωή -babyradio.gr