10 πράγματα που οι γονείς δε θα πρέπει να κάνουν ποτέ!

10 πράγματα που οι γονείς δε θα πρέπει να κάνουν ποτέ!

οι γονείς δε θα πρέπει να κάνουν ποτέ

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που λέω στους άλλους πώς πρέπει να ζούνε την ζωή τους. Αλλά αν είστε γονιός, πραγματικά πρέπει α με εμπιστευτείτε και να μην κάνετε ποτέ αυτά τα 10 πράγματα!

1. Να κοιτάξετε από πολύ κοντά τους τοίχους σας. Θα σας κάνουν να θέλετε να βάλετε τα κλάματα και να ρίξετε απολυμαντικό στο σπίτι με το λάστιχο.

2. Να βρίσετε. Ακόμα κι αν το παιδί σας προφέρει ακόμα την «μπανάνα» ως «μπαμπάνα», με το που θα ξεστομίσετε μία βρισιά – έστω και μία φορά – θα αρχίσει να τη λέει χωρίς λάθη και να την επαναλαμβάνει συνεχώς στα πιο ακατάλληλα μέρη. Όπως στο ιατρείο ή στο σπίτι της γιαγιάς σας!

3. Να υποθέτετε ότι το παιδί-που-ποτέ-δεν-κάνει-αταξίες, δε θα κάνει αταξίες. Το 3χρονο παιδί μας δεν ήταν ο τύπος του παιδιού που θα ξεκρέμαγε την πανάκριβη φωτογραφική μου μηχανή, θα την έβγαζε από την προστατευτική της θήκη και θα έχυνε από πάνω της υγρό κρεμοσάπουνο. Αλλά, ω ναι, το έκανε!

4. Να μπερδεύετε την ησυχία με την ειρήνη. Η ησυχία όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι συνήθως σημαίνει ένα από τρία εξής πράγματα:

1) Κάνουν κάτι που δε θα έπρεπε.

2) Έφυγαν χωρίς να το καταλάβετε.

3) Κατάφεραν να βγάλουν το ένα το άλλο νοκ-άουτ και κείτονται στο πάτωμα λιπόθυμα.

5. Να απλώσετε το χέρι σας όταν το 3χρονο λέει «Πάρε» χωρίς να κοιτάξετε να δείτε τι σας δίνει. Έχω πιάσει πολλές μίξες με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.

«Περιμένω παιδί… Έχει σύνδρομο Down και φοβάμαι…»

6. Να χώσετε το δάχτυλό σας μέσα σε μια πάνα από την πίσω πλευρά για να δείτε αν είναι βρεγμένη. Φαίνεται ασφαλές αλλά δεν είναι!

7. Να δώσετε ένα Oreo σε ένα 3χρονο. Ο συνδυασμός των Oreos και ενός 3χρονου δημιουργεί μια χημική αλυσιδωτή αντίδραση που κάνει την ύλη να πολλαπλασιάζεται και να εξαπλώνεται σαν ιός. Βρίσκω ακόμα υπολείμματα Oreo από τότε που έδωσα ένα στην κόρη μου – όταν ήταν τριών. Τώρα είναι οκτώ!

8. Να σκύψετε πάνω από ένα σκυμμένο παιδί και να το τρομάξετε. Το κεφάλι του παιδιού είναι σαν μια τσιμεντένια μπάλα κατεδάφισης και η μύτη σας είναι ο στόχος. Μου προκαλεί έκπληξη που περισσότεροι γονείς δεν σκοτώνονται από τη σύνθλιψη της μύτης τους μέχρι τον εγκέφαλο από κεφάλια μικρών παιδιών. Πονάει. Πολύ!

9. Να πείτε σε ένα παιδί ότι μια τουαλέτα που έχει βουλώσει θα ξεχειλίσει αν συνεχίσει να τραβάει το καζανάκι, χωρίς να του εξηγήσετε ότι αυτό είναι κάτι κακό. Δεν υπάρχει τίποτα ποιο συναρπαστικό για ένα 4χρονο όσο μια τουαλέτα που ξεχειλίζει.

10. Να ανοιγοκλείσετε τα μάτια. Θα χάσετε κάτι. Μπορεί να είναι κάτι αξιολάτρευτο, μπορεί κάτι απαίσιο, αλλά όπως και να έχει θα είναι κάτι που δε θα θέλετε να χάσετε!

Annie Reneau

Μετάφραση για το babyradio : Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Αυτός ο μπαμπάς θέλει να κάνει τατουάζ στο 12 μηνών παιδί του! Ο λόγος θα σας εκπλήξει!

«Ένα μήνυμα προς υπεράσπισην του γιου μου…»