10 πράγματα που σίγουρα θα κάνετε όταν αποκτήσετε παιδιά

Ετοιμαστείτε να πάρετε πίσω ό,τι έχετε πει σχετικά με το τι θα κάνατε ή δεν θα κάνατε ποτέ στη ζωή σας. Πότε; Μα φυσικά όταν υποδεχτείτε το αγγελούδι σας. Και δεν έχετε ιδέα πόσα από αυτά που είχατε υποσχεθεί στον εαυτό σας ότι δεν θα κάνατε θα τα κάνετε με απόλυτη φυσικότητα και μάλιστα στο τέλος της ημέρας θα αναρωτηθείτε γιατί τα είχατε αποκλείσει στο παρελθόν!

Φωτό: LOPOLO/SHUTTERSTOCK

1Θα μιλάτε συνέχεια για το παιδί σας

Ναι, θα το κάνετε. Θα μιλάτε για το παιδί σας στην οικογένεια, στους φίλους σας, στο Facebook, στο Instagram. Κυρίως γιατί θα σας φαίνεται κατά κάποιο τρόπο πιο αξιαγάπητο, πιο όμορφο και πιο έξυπνο από τα άλλα μωρά. Φυσικά θα ξέρετε ότι προφανώς δεν είναι το μοναδικό που κάνει όλα αυτά για τα οποία περηφανεύεστε, απλώς είναι το μοναδικό γύρω από το οποίο περιστρέφεται ο δικός σας κόσμος. Επομένως δεν θα μπορείτε να μετριάσετε τον ενθουσιασμό σας. Είναι εντάξει όμως. Συνεχίστε να το κάνετε! Τα μωρά είναι υπέροχα, εσείς κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε και πρέπει να είστε περήφανοι γι’ αυτό!

2Θα πιάσετε τον εμετό του παιδιού σας στα χέρια σας

Δεν υπάρχει λόγος για τους γονείς να αναπτύξουν αυτό το ιδιαίτερο… χάρισμα! Δεν διορθώνει απολύτως τίποτα το να μπορεί κάποιος να το κάνει. Στην πραγματικότητα, κάνει τα πράγματα χειρότερα, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση ο εμετός θα έχει εξαπλωθεί παντού, πάνω στο παιδί, στο κρεβάτι του, στον τοίχο, πιθανόν στα μαλλιά σας και δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα γιατί τα χέρια σας θα είναι λερωμένα. Ωστόσο μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα ως γονείς. Σαν να προσπαθήσαμε να ελέγξουμε κάτι το οποίο θα διαπιστώσουμε με τον καιρό ότι ουσιαστικά δεν ελέγχεται. Αλλά δεν πειράζει! Κάποια στιγμή μπορεί να ακούσετε και την καλή κουβέντα: «Ωραία πιάσιμο!».

3Θα κουβεντιάζετε για γεμάτες… πάνες

Βασικά, όχι μόνο θα αναπτύσσετε το συγκεκριμένο θέμα των κενώσεων του μικρού σας με απίστευτη λεπτομέρεια, αλλά κάποιες φορές θα νιώθετε και πάρα πολύ χαρούμενοι. Ακόμα και περήφανοι! Θα διαπιστώσετε ότι μεταξύ γονέων, τον πρώτο καιρό, είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θέματα συζήτησης που μπορείτε να φανταστείτε!

4Θα ακούγεστε σαν τη μητέρα σας

Τα λόγια της θα βγαίνουν από τα χείλη σας σαν δαίμονας που έχει κυριεύσει την ψυχή σας. Θα σας είναι αδύνατον να σταματήσετε να επαναλαμβάνετε ό,τι έχετε ακούσει από το δικό της στόμα όσο κι αν προσπαθείτε. Αλλά το πιο παράδοξο θα είναι που θα αμέσως μετά θα την παίρνετε τηλέφωνο να της πείτε πόσο δίκιο είχε για τόσα πράγματα που σας έλεγε στο παρελθόν!

5Θα μετανιώνετε κάθε φορά που θα λέτε: «Το παιδί μου ποτέ δεν θα…»

Στην πραγματικότητα, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, καθίστε και καταγράψτε οτιδήποτε θα λέγατε για το σπλάχνο σας και η πρόταση που θα κάνατε θα άρχιζε με την παραπάνω φράση. Έτσι θα ξέρετε ακριβώς τι σκληρό κάρμα σάς περιμένει όσο το παιδί σας μεγαλώνει! Όχι, κάποια πράγματα σίγουρα θα τα αποφύγετε. Αλλά ενίοτε, και συχνότερα απ΄ ό,τι φαντάζεστε, θα κάνετε πράγματα που ορκιζόσασταν ότι ποτέ δεν θα κάνατε. Με τον καιρό θα συνειδητοποιήσετε ότι μεγαλώνοντας συνεχίζουμε να ωριμάζουμε κι εμείς ως γονείς και να αντιλαμβανόμαστε ότι η αυστηρότητα προκαλεί σκέψεις που μας απομακρύνουν από την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε για να κάνουμε το καλύτερο για την οικογένειά μας. Ωστόσο μην αγχώνεστε! Θα βρείτε την άκρη! Απλώς έχετε τα μάτια, τα αυτιά και το μυαλό σας ανοιχτά!

6Θα αλλάξετε ολόκληρη τη ζωή σας

Δεν θα είστε το ίδιο άτομο. Η ζωή σας δεν  θα είναι η ίδια. Στην πραγματικότητα η ζωή σας θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ΄ ό,τι είχατε φανταστεί στα πιο τρελά σας όνειρα. Θα νιώσετε απροετοίμαστοι γι’ αυτό το νέο κεφάλαιο που λέγεται «Παιδιά». Αλλά θα δείτε, θα σας αρέσει!

7Θα νιώθετε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε καταστάσεις

Όλες αυτές οι σκέψεις ότι δεν είστε σε θέση να αντεπεξέλθετε στις απαιτητικές καταστάσεις θα σας κάνουν να αμφισβητήσετε τις ικανότητές σας, τον τρόπο σκέψης σας, τον ίδιο σας τον εαυτό. Μπορείτε να τα καταφέρετε και θα τα καταφέρετε. Είμαστε πιο σκληροί από αυτό που πιστεύουμε.

8Θα είστε συνεχώς αργοπορημένοι (μπορεί και όχι)

Θα είναι δύσκολο για όποιους από εσάς έχετε συνηθίσει να πηγαίνετε στην ώρα σας στα ραντεβού σας. Τώρα θα εισέλθετε σε μια νέα φάση, αφού θα αισθάνεστε ότι συνεχώς τρέχετε πίσω από αυτό που πρέπει να προλάβετε. Όμως μπορεί και όχι. Μπορεί η μητρότητα να σας ξυπνήσει την οργανωτική σας φύση την οποία πάντα ονειρευόσασταν ότι θα θέσετε σε λειτουργία, οπότε να είστε πάντα προετοιμασμένες και στην ώρα σας. Ό,τι από τα δύο κι αν σας συμβεί, μην ξεχάσετε να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας και το χρόνο σας.

9Θα γίνετε πρωινός τύπος

Είτε το θέλετε είτε όχι! Η καθημερινότητά σας θα ξεκινάει νωρίς το πρωί. Ακόμα και τα Σάββατα και τις Κυριακές!

10Θα χαμογελάτε με περηφάνια και θα λέτε: «Σίγουρα αξίζει τον κόπο!»

Σίγουρα θα το λέτε και θα το εννοείτε! Και όντως, έτσι είναι. Είναι το να είσαι γονιός είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου!