10 σημάδια της καθημερινότητας που δείχνουν ότι επιτέλους πλησιάζετε στη γέννα

Μην ανησυχείτε! Το σώμα και το μυαλό σας θα σας δείξουν ότι η μεγάλη ώρα που θα συναντήσετε το μωρό σας είναι πλέον κοντά!

Φώτο: americanpregnancy.org

Ψώνια στο σουπερμάρκετ

Φωτό: babycenter.com

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεστε λίγα εικοσιτετράωρα μακριά από τη στιγμή που θα κρατήσετε στην αγκαλιά σας το καινούριο μέλος της οικογένειάς σας, προσπαθείτε να προλάβετε να κάνετε όλες τις δουλειές. Θα σας φανεί περίεργο όταν η ημερομηνία που θα αναγράφεται στα γιαούρτια και στα γάλατα που θα αγοράζετε θα είναι πιο μετά από την πιθανή ημερομηνία τοκετού που σας έχει δώσει ο γυναικολόγος σας.

Ανυπομονησία για τον τοκετό

Φωτό: samitivejhospitals.com

Η επιθυμία σας να ξεφουσκώσει επιτέλους η κοιλιά σας θα ξεπεράσει κατά πολύ την αγωνία σας για τον τοκετό. Ειδικά, αν πρόκειται για την πρώτη σας εγκυμοσύνη, θα δείτε ότι η σκέψη σας θα επικεντρώνεται στον πόνο του τοκετού, αλλά όσο πλησιάζει η πολυπόθητη ημερομηνία αυτός ο φόβος θα αντικατασταθεί από τη χαρά σας που θα μπορείτε να ξαπλώσετε μπρούμυτα και γενικά να κινείστε άνετα. Λίγος πόνος στον τοκετό δεν είναι καλύτερος από ένα μήνα επιπλέον εγκυμοσύνης, σωστά;

Τα περιθώρια και τα ρούχα στενεύουν

Φωτό: ibabylabs.com

Δεν θα τα πηγαίνετε καθόλου καλά με την ντουλάπα σας και με ό,τι περιέχει εκείνη. Όλα θα σας στενεύουν και θα σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Τα φορέματα θα είναι πολύ κοντά, ενώ ακόμα και τα ρούχα μητρότητας θα σας φαίνονται ακατάλληλα.

Πρόσωπο, πόδια, χέρια… φουσκωμένα

Φωτό: babycenter.com

Πρησμένο πρόσωπο, χέρια, πόδια… Ούτε με τα παπούτσια σας θα νιώθετε άνετα!

Οι γύρω σάς πειράζουν…

Φωτό: thelist.com

Φίλοι, συνάδελφοι αλλά και άγνωστοι άνθρωποι θα σας κοιτάνε με έκπληκτο βλέμμα σαν να φοβούνται ότι θα σας σπάσουν τα νερά μπροστά στα μάτια τους. Επίσης δεν θα ξέρετε πώς να σταματήσετε σχόλια όπως αυτά: «Ουάου! Είσαι έτοιμη να σκάσεις!».

 Η καθαριότητα και η οργάνωση γίνεται η Νο1 ασχολία σας

Φωτό: suisenceinte.com

Θα αρχίσετε να τακτοποιείτε τα πάντα μέσα στο σπίτι. Πριν πέσετε για ύπνο, θα ξεσκονίζετε, θα πλένετε τα πιάτα, θα πετάτε πράγματα που θεωρείτε άχρηστα, θα φτιάχνετε τα μωρουδιακά ξανά και ξανά. Για να είστε έτοιμες για το μεγάλο γεγονός!

Ύπνος ο ευεργετικός

Φωτό: parent24.com

Τις τελευταίες εβδομάδες και ώρες που έχετε μπει στην τελική ευθεία για το μεγάλο ραντεβού, μπορεί να νιώθετε πολύ κουρασμένες και θα πέφτετε για ύπνο όπου βρεθείτε έστω και για πέντε λεπτά. Προφανώς το σώμα ξέρει ότι ο ύπνος και η ξεκούραση είναι κάτι που πρέπει να αποθηκεύσετε γιατί στο άμεσο μέλλον θα σας χρειαστεί σίγουρα.

Ενταντική προσωπική φροντίδα

Φωτό: ineveracosmetics.com

Η ιδέα ότι θα πάτε να γεννήσετε με αξύριστα πόδια και απεριποίητα νύχια θα σας κινητοποιήσει. Θα προγραμματίσετε πεντικιούρ και θα φροντίζετε τα πόδια σας σε καθημερινή βάση. Θα κάνετε ακόμα πιο συχνά μπάνιο και θα λούζεστε για να είστε πανέτοιμες.

Κενές to do lists

Φωτό: pinterest.com

Θα δείτε την ατζέντα σας να αδειάζει καθώς η ημερομηνία του τοκετού θα πλησιάζει. Για να είστε σίγουρες ότι την ώρα που θα γεννάτε δεν θα έχετε κανονίσει κάτι άλλο δηλαδή!

Συγκίνηση στο φουλ!

Φωτό: medicalnewstoday.com

Θα νιώθετε συνέχεια ευσυγκίνητες. Θα σκέφτεστε το μεγάλωμα της οικογένειάς σας, θα αναπολείτε με νοσταλγία τις στιγμές που έχετε ζήσει με τον σύζυγό σας, που θα γίνετε γονείς, το γάμο σας και γενικά όλες τις ευτυχισμένες αλλά και μερικές πιο στενόχωρες στιγμές.