10 συμβουλές για τον πρώτο χρόνο με τα δίδυμα!

10 συμβουλές για τον πρώτο χρόνο με τα δίδυμα!

συμβουλές για τον πρώτο χρόνο με τα δίδυμα!

Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορεί κανείς τελικά να προετοιμαστεί για όλα μέχρι να φτάσει εκείνη η ώρα. Την ώρα που θα «εισβάλουν» στη ζωή του αυτοί οι αξιαγάπητοι δίδυμοι μπελάδες. Η πιο ξεχωριστή και ευτυχής στιγμή που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Ωστόσο η προσαρμογή στα νέα δεδομένα και η εξισορρόπηση της νέας καθημερινότητας απαιτούν χρόνο. Για να σας γλιτώσω λοιπόν από αυτό, σας γράφω 10 πρακτικές συμβουλές που βοήθησαν εμένα τον πρώτο χρόνο με τα δίδυμα.

  1. [babyPostAd] Οργανωθείτε πριν την άφιξη των διδύμων

Ακόμα και πριν την άφιξη των διδύμων χρειάζεται να οργανωθείτε. Κάντε την κατάλληλη προετοιμασία για τον ερχομό των μωρών σας για να μην τρέχετε μετά που δεν θα υπάρχει χρόνος. Και ακόμη αν είστε σε θέση ή έχετε βοήθεια, τακτοποιήστε ή ξεκαθαρίστε όλα όσα θέλετε εδώ και καιρό και απλά το αμελείτε! Εμπιστευθείτε με! Ως μαμά δεν θα έχετε χρόνο για όλα αυτά. Προφανώς αν η εγκυμοσύνη σας είναι δύσκολη ή νιώθετε κουρασμένη, απλά ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας και δεν κάνετε τίποτα απο τα παραπάνω!

2. Μη συγκρίνετε τα δίδυμα

Από τη στιγμή που γεννιούνται, τα δίδυμα έχουν διαφορές. Τρώνε, συμπεριφέρονται, μεγαλώνουν και μαθαίνουν με διαφορετικούς ρυθμούς και τρόπους. Το ένα παιδί επιτυγχάνει εκεί που το άλλο υστερεί και αντιστρόφως. Μην τα συγκρίνεις συνέχεια, ή τουλάχιστον προσπάθησε να μην το κάνεις. Και γιατί είναι κουραστικό για σένα, αλλά κυρίως γιατί δεν τους κάνει καθόλου καλό. Πίστεψέ με, η σύγκριση είναι κάτι που θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή…

3. Επιτακτική η ανάγκη για προσωπικό χρόνο

Κάθε νέα μαμά είναι απαραίτητο να έχει χρόνο για τον εαυτό της. Δεν έχει σημασία αν θα απομονωθεί λίγο παραπάνω μόνη της στο αυτοκίνητο ή στο μπάνιο της ή θα απολαύσει τη θέα από το μπαλκόνι του σπιτιού της. Προτιμότερο είναι όμως να αφήσει τα μωρά σε κάποιον που εμπιστεύεται και να βγει για λίγο έξω. Τους πρώτους δυο τρεις μήνες δεν άφηνα τα μωρά μου παρά μόνο για τις υποχρεωτικές επισκέψεις στο γιατρό. Ήμουν συνεχώς κουρασμένη, προσπαθούσα να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες και δεν ένιωθα καθόλου έτοιμη για μία βραδινή έξοδο. Όταν τελικά το έκανα συνειδητοποίησα ότι λειτούργησε σα βάλσαμο για την ψυχή μου και μετάνιωσα ειλικρινά που το καθυστέρησα τόσο!

  1. Πάντα να έχετε έτοιμη την τσάντα εξόδου των διδύμων

Κάθε φορά που θα βγαίνετε βόλτα με τα δίδυμα θα γλυτώνετε τουλάχιστον 15 λεπτά! Επιπλέον, δε θα ξεχνάτε τίποτα γιατί θα είναι όλα έτοιμα από πριν. Καταρχήν προτιμήστε μια μεγάλη τσάντα! Πάνες, μαντηλάκια, αλλαξιές και παιχνίδια καλό είναι να υπάρχουν πάντα μέσα στην τσάντα εξόδου. Οπότε το μόνο που θα σας μένει είναι τα μπιμπερό και κάποιο σνακ και θα είστε έτοιμοι για αναχώρηση.

  1. Δεχθείτε τη βοήθεια που σας προσφέρουν

Οι δικοί σας άνθρωποι θα προσφερθούν να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους με τα δίδυμα. Αποδεχθείτε το! Μην ντρέπεστε που είναι άπλυτα τα πιάτα τόσες μέρες ή έχετε ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που λούσατε τα μαλλιά σας. Γιατί στην πραγματικότητα αυτοί είναι και οι λόγοι που πρέπει να μάθετε να δέχεστε τη βοήθεια από την οικογένεια σας και τους φίλους σας.

  1. Γρήγορα γεύματα και ταπεράκια

Καταψύξτε έτοιμο φαγητό, καθώς μέχρι να δημιουργήσετε μία νέα ρουτίνα θα τρώτε μόνο γρήγορα γεύματα. Την πρώτη βδομάδα με τα δίδυμα στο σπίτι, τρώγαμε αποκλειστικά από τις κατσαρόλες και τα ταπεράκια που κατέφθαναν στο σπίτι από τους γονείς μας. Και ξέρετε κάτι; Ήταν μια χαρά! Αφήστε τους να σας βοηθήσουν και κερδίστε χρόνο, αυτή την πρώτη απαιτητική εβδομάδα!

  1. Να μη φοβάστε

Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι όταν καταφέρεις κάτι μία φορά, στη συνέχεια μπορείς να το ξανακάνεις και μάλιστα ευκολότερα. Αυτή η πρώτη φορά στο super market, στο mall ή το πρώτο γεύμα σε εστιατόριο με τα δίδυμα φάνταζαν πιο τρομακτικά και από «τον εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες». Αλλά ξέρετε κάτι; Τελικά τα καταφέραμε μια χαρά… Και καταλάβαμε ότι σιγά σιγά πριν από κάθε έξοδο, ο φόβος μειωνόταν σταδιακά.

  1. Μπες στην ομάδα του myTwins! 

Είμαι υπέρμαχος των πρακτικών συμβουλών και των εμπειρικών tips, όταν βέβαια βέβαια κάποιος τα ζητάει. Η επαφή με άλλους γονείς,  το άκουσμα των δικών τους εμπειριών και η συλλογή πληροφοριών είναι κομβικής σημασίας για αυτόν τον πρώτο χρόνο με τα δίδυμα. Είναι αρκετά ανακουφιστικό και βοηθητικό να συζητάς με άτομα τα οποία έχουν βρεθεί στη θέση σου.

  1. Είναι δίδυμα;

Θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι θα ακούσετε αυτή την ερώτηση πολλές φορές! Ειλικρινά δεν γνωρίζω γιατί οι άνθρωποι κάνουν αυτή την ερώτηση. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι κάποια στιγμή τη συνηθίζετε.

  1. Παίξτε!

Ναι καλά διαβάσατε, παίξτε! Δεν αναφέρομαι, απλώς, στο παιχνίδι αυτό καθ΄ εαυτό αλλά σε όλα αυτά που θα μάθετε και θα βιώσετε παίζοντας με τα παιδιά σας. Είναι μοναδική εμπειρία να παρατηρείς αυτά τα μικρά χεράκια, πως μαθαίνουν σιγά σιγά να πιάνουν το αγαπημένο τους κουκλάκι ή αυτή τη λάμψη στο βλέμμα τους, όταν καταφέρουν να τοποθετήσουν σωστά ένα τουβλάκι. Ακόμα και οι τσακωμοί τους για το ποιος θα προλάβει ένα παιχνίδι (ω ναι, οι τσακωμοί είναι πολλοί!) είναι εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Ο πρώτος χρόνος με τα δίδυμα είναι μια διασκεδαστική, ενδιαφέρουσα και εξαντλητική διαδρομή. Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να σας βοηθήσουν όταν θα νιώθετε πνιγμένη ή αν έχετε την ανάγκη να νιώσετε περισσότερο προετοιμασμένη πριν υποδεχτείτε τα δίδυμα στη ζωή σας.

Πηγή:    mytwins.gr

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • tips