10 τροφές που πρέπει να αποφύγει το μωρό σας

10 τροφές που πρέπει να αποφύγει το μωρό σας

τροφές

Εκτός από το γάλα, ένα μωρό όταν μεγαλώνει πρέπει να τρώει και άλλες τροφές. Υπάρουν ωστόσο μερικά φαγητά που καλό είναι να αποφύγετε να προσθέσετε στη διατροφή του, τουλάχιστον μέχρι να σβήσει το πρώτο του κεράκι. Ποια είναι αυτά;

[babyPostAd]–Γάλα αγελάδας αντί για το μητρικό ή τα υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος. Είναι πιο δύσκολο να το χωνέψουν. Μπορούν όμως να το πάρουν με τη μορφή γιαουρτιού ή σε ψημένα φαγητά.

Φαγητό που κολλάει ή είναι σκληρό, όπως ποπ κορν, ζαχαρωτά ή σκληρές καραμέλες. Το μωρό μπορεί να πνιγεί και εξάλλου γιατί να του δώσετε καραμέλες;

Σκληρά ωμά λαχανικά όπως καρότα και στρογγυλά φρούτα, όπως το σταφύλι. Είναι επικίνδυνα γιατί μπορεί να πνιγεί. Προτιμήστε να τα κόψετε σε μικρά κομματάκια.

– Ολόκληρους ξηρούς καρπούς, αφού είναι επίσης επικίνδυνοι, ακόμα και μέχρι την ηλικία των 4 ετών. Ιδιαίτερη προσοχή ειδικά αν έχετε ιστορικό αλλεργίας στην οικογένειά σας.

Αλάτι. Πρέπει να παίρνει την ελάχιστη ποσότητα, η οποία υπάρχει ήδη στα φαγητά που τρώει. Αποφύγετε το πρόσθετο αλάτι στο φαγητό του γιατί τα νεφρά του δεν μπορούν να επεξεργαστούν το επιπλέον νάτριο.

Μέλι. Ενώ για τους ενήλικες είναι μία απόλυτα υγιεινή τροφή, μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα βρέφη, αφού μπορεί να περιέχει βακτήρια που προκαλούν αλλαντίαση. Περιμένετε να συμπληρώσει τους 12 μήνες για να του το προσθέσετε στη διατροφή του.

– Οτιδήποτε μπορεί να περιέχει καφεΐνη, όπως το παγωμένο τσάι. Αρκετή ενέργεια έχει και χωρίς περιττές προσθήκες!

– Παραπάνω από 100 γραμμάρια χυμού. Μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

– Μη παστεριωμένο τυρί. Μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση στα βρέφη. Τσεκάρετε τις ετικέτες με προσοχή.

Οστρακοειδή, όπως γαρίδες, σε περίπτωση που μπορεί να υπάρχει ιστορικό αλλεργίας.

Πηγή:  childit.gr

Διαβάστε ακομη:

Ρωτάτε τι κάνουν οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι; Δείτε!

32 συγκλονιστικές φωτογραφίες θηλασμού που πρέπει να δείτε!

Tamara: Ένα βίντεο animation που αποδεικνύει οτι τα όνειρα κάθε παιδιού μπορούν να προσπεράσουν όλες τις αντιξοότητες!