12 Μαθήματα-Δώρα που θα σας φέρουν Ισορροπία, Επιτυχία και Ευτυχία που θα αλλάξουν τη ζωή σας

Γράφει η Τζίνα Θανοπούλου*

Μοιράζομαι μαζί σας 12 Μαθήματα-Δώρα που θα σας φέρουν Ισορροπία, Επιτυχία και Ευτυχία που θα αλλάξουν τη ζωή σας, εμπνευσμένα από τον υπέροχο Dr. Wayne Dyer.

1Ας εστιαζόμαστε στο να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, ας μην αναλωνόμαστε στο να αλλάξουμε τους άλλους!

Στη διαδικασία της εξέλιξης ο άνθρωπος που δουλεύει με τον εαυτό του, δεν αναλώνεται και δε ξοδεύει χρόνο με το να προσπαθεί να αλλάξει τους άλλους, αλλά εστιάζεται στην βελτίωση και στην εξέλιξη του ίδιου του του εαυτού!

«Αγάπη είναι η ικανότητα να επιτρέπουμε σε αυτούς που αγαπάμε να είναι ο εαυτός τους, χωρίς να έχουμε απαίτηση να ικανοποιήσουν τις δικές μας ανάγκες για να είμαστε ευτυχισμένοι» Dr. WAYNE DYER

2Δίνουμε έμφαση στη συνεργασία γιατί φέρνει καλύτερα και μακροχρόνια αποτελέσματα από τον ανταγωνισμό.

Οι εξελιγμένοι άνθρωποι δίνουν ποιοτικό χρόνο στη βελτίωση του εαυτού τους, αλλά ταυτόχρονα συνεργάζονται αρμονικά με τους άλλους για να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα. Γνωρίζουν ότι με τον ανταγωνισμό δεν φέρνουν μακροχρόνια αποτελέσματα, αλλά αντίθετα αποδυναμώνονται.

«Όταν ξοδεύουμε την ενέργεια μας για να ανταγωνιστούμε ή να ξεπεράσουμε κάποιον άλλον, τελικά επιτρέπουμε στον άλλον να μας ελέγχει! Δεν είμαστε κύριοι του εαυτού μας» Dr. WAYNE DYER

3Η στασιμότητα και η άγνοια δεν είναι ευτυχία. Η εξέλιξη και γνώση είναι ευτυχία.

Οι ισορροπημένοι άνθρωποι εξελίσσονται με διαρκή γνώση και εξερεύνηση, ακόμα & για το άγνωστο & το καινούργιο. Δεν επαναπαύονται μόνο στα γνωστά και στα ασφαλή.

«Η μεγαλύτερη μορφή άγνοιας & περιορισμού είναι να απορρίπτεις κάτι για το οποίο δεν γνωρίζεις τίποτα» Dr. WAYNE DYER

4Ας μη βλέπουμε τον εαυτό μας σαν θύμα. Είμαστε υπέροχα πλάσματα ακριβώς όπως είμαστε.

Είναι σημαντικό να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να αναλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας, αντί να τις αποδίδουμε σε κάποιον άλλον.

«Το πως μας φέρονται είναι το κάρμα τους, το πως αντιδρούμε είναι το δικό μας» Dr. WAYNE DYER

5Ας μη φοβόμαστε τη μοναξιά, μπορεί να γίνει ο καλύτερός μας δάσκαλος.

Το να περνάμε χρόνο με τον εαυτό μας είναι ένας μοναδικός τρόπος για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να οδηγηθούμε στα 4 Α: Αυτογνωσία, Αυτοσεβασμός, Αυτοφροντίδα, Αυτοπεποίθηση.

«Δεν μπορείς να νοιώσεις ποτέ μοναξιά, αν σου αρέσει το άτομο με το οποίο είσαι σταθερά μόνος, δηλαδή τον εαυτό σου» Dr. WAYNE DYER

6Η απόρριψη, οι δυσκολίες, οι δοκιμασίες μας κάνουν πιο δυνατούς.

Οι δυσκολίες, οι δοκιμασίες ακόμα και η απόρριψη είναι πολλές φορές από τα πιο χρήσιμα μαθήματα γιατί είναι μια ευκαιρία να κάνουμε τον εαυτό μας πιο δυνατό και να εστιαστούμε σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε αληθινά.

«Να είμαστε ευγνώμονες για όσους μας έχουν πει ΟΧΙ! Χάρη σε αυτούς καταφέραμε να γίνουμε οι άνθρωποι που είμαστε σήμερα.» Dr. WAYNE DYER

7Ας πιστέψουμε στον εαυτό μας: Είμαστε η σταθερή αξία στη ζωή μας. Δεν χρειαζόμαστε διαρκή επιβεβαίωση από τους άλλους!

Τελικά δε μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι αν αναζητούμε συνεχώς επιβεβαίωση και αποδοχή απο τους άλλους. Η επιβεβαίωση και η αποδοχή πρέπει να ερχεται αρχικά και βασικά απο τον εαυτό μας.

«Η αυτοεκτίμηση δεν έρχεται απο τους άλλους, η ΑΞΙΑ μας βασίζεται σε ΕΜΑΣ & δεν έχει σχέση με τους άλλους» Dr. WAYNE DYE

8Έλκουμε αυτό που βαθιά μέσα μας πιστεύουμε ότι αξίζουμε, όχι απλά αυτό που επιθυμούμε.

Νόμος της Έλξης είναι από τους πιο σημαντικούς νόμους, αν τον κατανοήσουμε σωστά! Δεν αρκεί να λέμε: «Θέλω να έλξω αυτό ή αυτά ….. », χωρίς να έχουμε βαθιά πίστη. Αυτό που πρέπει πρώτα να καλλιεργήσουμε, στο μυαλό και στη καρδιά μας, είναι ότι αξίζουμε αυτό που επιθυμούμε. Εάν πραγματικά το πιστέψουμε τότε μόνο θα το έλξουμε!!!

«ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΛΚΟΥΜΕ ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ» Dr. WAYNE DYER

9Μπορούμε να έλξουμε και να αποκτήσουμε τα καλύτερα. Δεν υπάρχουν όρια.

Αν πιστέψουμε με Πάθος και αν εργαστούμε με Πίστη μπορούμε να αποκτήσουμε ότι επιθυμούμε. Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τους περιορισμούς, τα περισσότερα είναι δημιουργήματα του μυαλού μας. Πρέπει να πιστέψουμε ότι έχουμε εξαιρετικές δυνατότητες να γίνουμε και να αποκτήσουμε ότι πραγματικά επιθυμούμε και αξίζουμε.

«Όταν σκεφτόμαστε περιορισμούς, λαμβάνουμε περιορισμούς, όταν σκεφτόμαστε Αφθονία, λαμβάνουμε Αφθονία» Dr. WAYNE DYER

10Ας μην αγχωνόμαστε για τα πάντα. Ας πιστέψουμε και ας αφεθούμε στο θεϊκό σχέδιο. Let Go & Let God!

Έχοντας εμπιστοσύνη στο Θεϊκό Σχέδιο, μαθαίνουμε να ακούμε την Εσωτερική μας Φωνή. Πρέπει να πιστέψουμε ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι τυχαίο και αν ακολουθήσουμε τη φωνή της καρδιάς μας που έχει μεγάλη ΣΟΦΙΑ, θα οδηγηθούμε στην Ισορροπία, Επιτυχία & Ευτυχία. Χρειάζεται Πίστη & Εμπιστοσύνη

«Οι άνθρωποι με αγάπη κατοικούν σε ένα κόσμο με αγάπη. Οι εχθρικοί άνθρωποι, κατοικούν σε έναν εχθρικό κόσμο. Στον ίδιο κόσμο. Διάλεξε» – Dr. WAYNE DYER

11Ας επενδύσουμε στη προσωπική μας ανάπτυξη. Μπορούμε να εξελισσόμαστε συνεχώς με υπέροχο τρόπο.

Ποτέ δε πρέπει να σταματήσουμε να επενδύουμε στη προσωπική μας ανάπτυξη.  Μπορούμε συνέχεια να ψάχνουμε καινούργιους τρόπους, να καλλιεργούμε το Πνεύμα, τη Ψυχή και το Σώμα μας.

12Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αλλά και να πιστεύουμε στα θαύματα.

Οι Δυνατοί, Ισορροπημένοι άνθρωποι, οι «Νικητές Ζωής» είναι ικανοί να προκαλούν Θαύματα στη ζωή τους αλλά και για αυτούς που αγαπούν.

«Είμαι Ρεαλιστής, πιστεύω στα Θαύματα !!!!» Dr. WAYNE

*Η Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M.. M.A. HARVARD University, είναι Ψυχο-Εκπαιδευτική Σύμβουλος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων Οικογένειας, Ζευγαριών, Ψυχολογία Υγείας, Επαγγελματικός Προσανατολισμός – ginagcounseling.com ή 6945541188.