13 απίστευτες συνταγές με ΜΟΝΟ 2 υλικά!

Ένας κατάλογος 13 συνταγών που χρειάζονται μόνο δύο υλικά με φωτογραφίες, ποσότητες και  οδηγίες παρασκευής!

Ετοιμάσου να ξετρελλαθείς με όλα αυτά που μπορείς να φτιάξεις με δύο μόνο υλικά της κουζίνας σου! Πάμε;

Nutella + Αυγά = Κέικ Σοκολάτας!

Χρειάζεσαι μόνο 230 γραμμάρια nutella ή μερέντα και 4 μεγάλα αυγά!

Πώς; Χτύπα τα αυγά πάρα πάρα πολύ καλά (στο δυνατό του μίξερ για τουλάχιστον 5 λεπτά), ζέστανε τη μερέντα στον φούρνο μικροκυμμάτων για να είναι ρευστή αν ήταν στο ψυγείο (ή χρησιμοποίησέ την σε θερμοκρασία δωματίου). Άρχιστε να ρίχνεις τα χτυπημένα αυγά στην μερέντα και να ανακατεύεις με σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.Ντύσε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ρίξε μέσα το μίγμα. Ψήσε για 20-25 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου αερόθερμο (βύθισε μαχαίρι και δες αν βγαίνει καθαρό)

Χουρμάδες + Βούτυρο Καρύδας = Κουλουράκια χωρίς ψήσιμο και χωρίς ζάχαρη!

Χρειάζεσαι μόνο ⅔ κούπας χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) και 1 ½ κουταλιά βούτυρο καρύδας

Πώς; Ανακάτεψε τα δύο υλικά σε μίξερ ή με το χέρι για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει εντελώς ομοιόμορφο το μίγμα και μετά πλάσε τα σε μικρά κουλουράκια. Άπλωσέ τα σε πιάτο να στεγνώσουν και εάν δεν τα καταβροχθίσεις, διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για 2-3 μήνες.  Η συνταγήα αυτή απογειώνεται με την προσθήκη ξηρών καρπών!

Oreos + Νιφάδες λευκής σοκολάτας = Orαία Μπισκότα!

Χρειάζεσαι μόνο 15 Oreos κανονικού μεγέθους + 3 ακόμη για το γαρνίρισμα και 300 γραμμάρια νιφάδες λευκής σοκολάτας (ή ξύσε λευκή σοκολάτα σε μπάρες).

Πώς; Σπάσε τα Oreos σε μικρά μικρά κομμάτια (το μέγεθος που εσύ προτιμάς). Λιώσε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί που σιγοβράζει και ανακάτευε διαρκώς μέχρι να γίνει κρέμα. Πρόσθεσε τα σπασμένα Oreos και ανακάτεψε καλά να ενώθούν με τη σοκολάτα. Ρίξε το μίγμα σε ένα ταψάκι που θα έχεις στρώσει χαρτί ψησίματος (και στα τοιχώματα) και με μια σπάτουλα ίσιωσέ το να γίνει επίπεδο. Σπάσε σε θρύμματα τα 3 Oreos για το γαρνίρισμα και ρίξε τα από πάνω. Άσε το μίγμα 10 λεπτά για να σκληρύνει η σοκολάτα. Πιάσε το από το χαρτί και βγάλτο από το ταψάκι. Πάρε πηρούνι και άρχισε να κόβεις κομμάτια τα μπισκότα σου.

Βαλσάμικο + Ουίσκι = Μαρινάδα Μπριζόλας!

Χρειάζεσαι μόνο 1 μέρος ξύδι βαλσάμικο και 1 μέρος ουίσκι της αρεσκείας σου

Αλεύρι + Γιαούρτι = Ζύμη για Πίτσα!

Χρειάζεσαι μόνο 2 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) + 1 κούπα αγελαδινό πλήρες γιαούρτι

Πώς; Ρίχνε στο αλεύρι σιγά σιγά το γιαούρτι και ανακάτευε. Καθώς η ζύμη γίνεται πιο πηχτή άρχισε να ζυμώνεις για περίπου 5 λεπτά. Κάνε την ζύμη μια μπάλα, άπλωσέ την σε έναν πάγκο και άνοιξέ την στο πάχος και το σχήμα που επιθυμείς. Ψήσε για 5-7 λεπτά στον φούρνο (ίσα να σκληρύνει), βγάλε την, στρώσε τα υλικά της πίτσας και ψήσε για άλλα 10 λεπτά

Φυστικοβούτυρο + Μπανάνα = Παγωτό!

Χρειάζεσαι μόνο 4 ώριμες μεγάλες μπανάνες και 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

Πώς; Καθάρισε τις μπανάνες και κόψε τις σε ροδέλες. Βάλε τις στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Ρίξε τις παγωμένες ροδέλες στο μπλέντερ και λιώσε τις καλά μέχρι να γίνουν πουρές (αν το μπλέντερ σου δεν είναι πολύ δυνατό, ρίξε λίγο γάλα στις μπανάνες για να λιώσουν ευκολότερα και γρηγορότερα). Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο και ανακάτεψε καλά (στο μπλέντερ). Μπορείς να σερβίρεις!

Ζάχαρη + Φύλλο Σφολιάτας = Palmiers!

Χρειάζεσαι μόνο μισή κούπα ζάχαρη και 1 πακέτο σφολιάτα

Πώς; Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ρίξε στον πάγκο σου 1 κουταλιά ζάχαρης, πάρε ένα φύλο σφολιάτας και τοποθετησέ το πάνω στη ζάχαρη. Στρίψτο σε ρολό και σταμάτα περίπου όταν φτάσεις στο μέσον του. Κάνε το ίδιο με την άλλη άκρη του μέχρι οι δύο άκρες που ρολάρεις να συναντηθούν.Πάρε το μαχαίρι και κόψε την τυλιγμένη ζύμη σου σε λεπτά palmiers (όχι χοντρά γιατί θα φουσκώσουν αρκετά). Άπλωσέ τα σε ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πασπάλισέ τα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψήσε τα για 20 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

Αναψυκτικό λεμόνι + Ζαχαρούχο Γάλα = Σορμπέ λεμόνι!

Χρειάζεσαι μόνο ένα κουτάκι αναψυκτικό (Sprite ή 7up, λεμονίτα ή ό,τι γεύση αναψυκτικό προτιμάς) και 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα!

Πώς; Ανακάτεψε καλά τα υλικά σου και είτε χρησιμοποίησε την παγωτομηχανή για να το φτιάξεις όπως φτιάχνεις όλα τα παγωτά σου ή κάνε το εξής: βάλε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και πάγωσέ το στην κατάψυξη, βγάζοντάς το κάθε μία ώρα  (για 3 με τέσσερις φορές) και ανακατεύοντας καλά. Έτοιμο!

Σοκολάτα + Τυρί Κρέμα = Τρούφες Σοκολάτας!

Χρειάζεσαι μόνο 250 γρ τυρί κρέμα (τύπου philadelphia) και 500γρ. σοκολάτα κοβερτούρα.

Πώς; Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτύπα το τυρί μέχρι να γίνει κρέμα και ανακάτεψέ το καλά με τη λιωμένη σοκολάτα. Βάλε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Πλάσε το μίγμα σου σε 36 μικρές μπάλες και με βάλε το περίσσευμα του μίγματος σε μπεν μαρί για να το λιώσεις πάλι.Βούτα κάθε μπάλα στο λιωμένο μίγμα και τοποθέτησέ την σε λαδόχαρτο για να στεγνώσει.

Nutella + Γάλα = Ρόφημα Σοκολάτας!

Χρειάζεσαι μόνο 4 κούπες φρέσκο γάλα πλήρες (ή αραιωμένο εβαπορέ) και μισή κούπα nutella ή μερέντα.

Πώς; Βάλε τα υλικά σου σε ένα κατσαρολάκι και άναψε τη φωτιά στο μέτριο. Όσο το μίγμα ζεσταίνεται, ανακάτευε ελαφρά να γίνει ομοιόμορφο. Μόλις το πετύχεις, σέρβιρε σε τέσσερις κούπες και στην υγειά σας!

Νιφάδες Καρύδας + Ζαχαρούχο Γάλα = Μπισκότα Macaroon!

Χρειάζεσαι μόνο 150γραμμάρια νιφάδες καρύδας (χωρίς ζάχαρη) και 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα.

Πώς; Ξεκίνα παίρνοντας μόνο τα ¾ του ζαχαρούχου και τα 100γρ. από τις νιφάδες καρύδας. Ζύμωσέ το σε μια ημίστεγνη ζύμη (όχι πολύ στεγνή αλλά να μπορείς και να την πλάσεις) προσθέτοντας την υπόλοιπη καρύδα και το γάλα (ζυμώνοντας θα καταλάβεις πόσο από το καθένα χρειάζεσαι για να μην σου γίνει σκληρή αλλά ούτε και νερό). Πλάσε μικρά μπαλάκια (ή πυραμιδάκια) και τοποθέτησέ τα σε ταψί που θα έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήσε τα σε μέτριο φούρνο (αερόθερμο) μέχρι να ροδίσουν αλλά πρόσεξε να μην πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους γιατί είναι έτοιμα σε ελάχιστα λεπτά ενώ καίγονται πανεύκολα! Έτοιμα!

Σιρόπι Σφενδάμου + Αυγά = Σουφλέ Σφενδάμου

Χρειάζεσαι μόνο ⅓ κούπας σιρόπι σφενδάμου και 2 αυγά

Πώς; Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Χώρισε σε δύο μπολάκια τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Χτύπησε μαζί τους κρόκους με το σιρόπι μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Σε ανοξείδωτο μπλολ χτύπα τα ασπράδια καλά και αμέσως ρίξε μέσα το μίγμα με το σιρόπι. Μοίρασέ το σε φορμάκια και βάλε τα πάνω σε ταψί. Ψήσε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

Τυρί + Κρουασάν = Τυρομπουκιές!

Χρειάζεσαι μόνο ένα πακέτο τυρί σε φέτες και ένα πακέτο έτοιμη ζύμη (στην μακρόστενη κονσέρβα) για κρουασανάκια

Πώς; Άνοιξε τη ζύμη και άπλωσε ένα-ένα τα κρουασάν. Τοποθέτησε μία φέτα τυρί σε κάθε κρουασάν και τύλιξέ τα. Ψήσε τα στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

Διαβάστε ακόμη: