15 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε σε μια γυναίκα που κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση

15 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε σε μια γυναίκα που κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση

Πέρυσι, υπομείναμε την εξωσωματική γονιμοποίηση. Λέω “υπομείναμε ” γιατί το “κάναμε” δεν είναι αρκετά ισχυρός τρόπος για να περιγράψω την απομονωτική, οδυνηρή και συναισθηματικά εξαντλητική εμπειρία που είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση…

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd] Δεν έχει σημασία για ποιο λόγο μια γυναίκα βρίσκει τον εαυτό της να περπατάει σε αυτό το μονοπάτι. Πρόκειται για μια σωματικά και πνευματικά δοκιμαστική στιγμή και οι φίλοι και η οικογένεια πρέπει να είναι πολύ ευαίσθητοι σε όσα λένε. Άκουσα πολλά σχόλια που με έκαναν να κλαίω, να αμφιβάλλω για τον εαυτό μου και να αισθάνομαι ακόμα περισσότερο μόνη μου και φοβισμένη κατά τη διάρκεια του κύκλου γονιμοποίησης. Εδώ είναι 15 πράγματα που θα προειδοποιούσα τους ανθρώπους να αποφεύγουν να λένε σε μια γυναίκα που βάζει τα δυνατά της για να τα καταφέρει κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

  1. “Θα τα καταφέρετε.” Δεν το ξέρετε! Και οι πιθανότητες είναι, αφού προσπαθώ με εξωσωματική γονιμοποίηση, τα πράγματα να μην δούλεψαν μέχρι τώρα. Συγχωρέστε λοιπόν τον σκεπτικισμό μου.
  2. Μην λέτε μια ιστορία σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση που δούλεψε ή δεν δούλεψε για εσάς ή για κάποιον άλλο. Επειδή η κατάσταση του καθενός είναι διαφορετική.
  3. “Έμεινα έγκυος τυχαία.” Αυτό πονάει πολύ όταν θέλεις θέλεις όσο τίποτα στον κόσμο να μείνεις έγκυος και κάνεις ό, τι είναι δυνατόν για να συμβεί αυτό, αλλά ξέρεις ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις.
  4. “Αν είναι να γίνει θα γίνει.” Αν περίμενα να γίνει δεν θα είχα φτάσει στην εξωσωματική…
  5. «Άκουσα ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να προκαλέσει καρκίνο». Αληθινή ιστορία – κάποιος μου το είπε πραγματικά αυτό.
  6. «Θα έκανα και εγώ εξωσωματική, αλλά έμεινα έγκυος». Γλυκιά. Θα προσπαθήσω να αγνοήσω τον πόνο της ζήλια που μόλις ξεπέρασε κάθε ορμονικά τροποποιημένο κύτταρο μου.
  7. “Τι γίνεται αν δεν τα καταφέρετε;” Ναι, είμαι ξύπνια πολλές νύχτες και το σκέφτομαι αυτό. Και δεν έχω ιδέα τι θα κάνω εάν δεν τα καταφέρουμε, αλλά ξέρω ότι θα σπάσει την καρδιά μου. Μην με ρωτάς και εσύ.
  8. “Τουλάχιστον έχετε άλλο παιδί / παιδιά.” Η δευτερογενής στειρότητα είναι δύσκολο για πολλούς να καταλάβουν. Αν έχετε ένα παιδί ή περισσότερα, αυτό δεν σημαίνει ότι η καρδιά σας δεν πονάει αν δεν μπορείτε να έχετε την οικογένεια που ονειρευόσασταν.
  9. Να μοιράζεστε τα στατιστικά σας, όπως τον αριθμό των αυγών που παρήγατε, κατά τη διάρκεια του κύκλου της εξωσωματικής σας. Γιατί και πάλι, ο καθένας είναι διαφορετικός και απλώς με κουράζετε.
  10. Να ανακοινώνετε ότι μόλις γέννησε στα κοινωνικά μέσα. Δεν μπορώ να σας πω πόσο δύσκολο είναι να βλέπω τέτοια posts. Κλαίω κάθε φορά. Όχι ότι μισώ τον κάθε έναν που έχει μωρό. Πιο πολύ μισώ τον εαυτό μου που δεν τα καταφέρνει.
  11. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάτε.” Το ξέρω, και αισθάνομαι τόσο μόνη.
  12. Οτιδήποτε στενάχωρο. Οι ενέσεις της εξωσωματικής γονιμοποίησης προκαλούν τη διάθεσή μου. Κλαίω ακόμα και χωρίς λόγο, οπότε μη μου δίνεις κι άλλους λόγους να κλάψω.
  13. “Ανησυχώ τόσο για σένα”. Μερικοί άνθρωποι στη ζωή μου δεν ήθελαν να κάνω εξωσωματική γονιμοποίηση. Καταλαβαίνω ότι ανησυχούσαν, αλλά αυτό που πραγματικά χρειαζόμουν ήταν υποστήριξη.
  14. Μη ρωτάς αν λειτούργησε. Ενώ περίμενα τα αποτελέσματα των τεστ εγκυμοσύνης μου, μερικοί φίλοι έπαιρναν τηλέφωνα για να μάθουν τι έγινε. Ήμουν τόσο φοβισμένη για να μάθω, και όταν τελικά το έκανα, ήθελα να κρατήσω για τον εαυτό μου τα αποτελέσματα. Είχα περάσει τόσα πολλά, που το θετικό αποτέλεσμα επιτέλους έπρεπε να ανακοινωθεί με το σωστό τρόπο.
  15. “Συγχαρητήρια.” Ειλικρινά, μόλις έλεγα οτι έμεινα έγκυος και όλοι μου έδιναν συγχαρητήρια έτρεμα οτι θα με γρουσουζέψουν!

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να πείτε σε μια γυναίκα που περνάει μέσα από την εξωσωματική γονιμοποίηση; Ειλικρινά, δεν χρειάζεται να πείτε τίποτα. Ακούστε τους φόβους της και την εμπειρία της – αυτό είναι που χρειάζεται περισσότερο. Και αν δεν θέλει να μιλήσει γι ‘αυτό, παρακαλώ σεβαστείτε το!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή