23 από τα μεγαλύτερα (και πιο βρώμικα) λάθη που κάνετε στο καθάρισμα!

23 από τα μεγαλύτερα (και πιο βρώμικα) λάθη που κάνετε στο καθάρισμα!

[babyPostAd]Όλοι κάνουμε λάθη… Αλλά όταν γίνονται λάθη στην καθαριότητα το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πιο βρώμικο και από πριν!

Δες τα πιο συνηθισμένα για να μην τα ξανακάνεις!

Όταν γεμίζεις κάθε σημείο του πλυντηρίου με πιάτα και κατσαρολάκια, το καυτό νερό και το σαπούνι δεν θα φτάσουν σε όλα. Και το χειρότερο; Αν το ξεπλένεις από πριν στο χέρι, δεν θα το καταλάβεις καν!

Ειδικά εάν έκοψες κοτόπουλο δεν πρόκειται να καθαρίσει! Μιλάμε μόνο για τον ξύλινο δίσκο κοπής και η λύση είναι μια: Να τον μουλιάσεις σε διάλυμα με χλωρίνη.

Οι βρύσες, οι χειρολαβές και οι πόρτες είναι μερικές από τις περιοχές του σπιτιού που αγγίζουμε περισσότερο- γι ‘αυτό είναι λογικό να είναι και οι πιο βρώμικες. Καθαρίστε τις καθημερινά!

Η καφετιέρα αποτελεί το ιδανικό σπίτι για όλα τα βακτήρια. Εάν ξεχνάς να την καθαρίσεις, όλα αυτά θα τα πιεις μαζί με τον καφέ σου…

Όταν ψεκάζεις απευθείας πάνω στα έπιπλα δημιουργείτε μια στρώση που δεν μπορεί να φύγει εύκολα με το πέρασμα του πανιού, και έχει και την ιδιότητα να έλκει την σκόνη. Τι να κάνεις; Να ψεκάζεις πάντα πάνω στο πανί που θα χρησιμοποιήσεις.

Να φανταστώ, έχεις ένα σφουγγάρι για τα πιάτα και άλλο ένα για το καθάρισμα; Δεν αρκεί! Το σφουγγάρι που έχεις για το καθάρισμα θα πρέπει να απολυμαίνετε καθημερινά και να το αλλάζεις συχνά, γιατί αλλιώς θα μεταφέρεις βρομιές από το ένα σημείο στο άλλο.

Ποιός ο λόγος να χρησιμοποιήσεις τέτοιο ξεσκονόπανο; Απλά πετάει την σκόνη σε άλλα σημεία του σπιτιού. Καλύτερα να χρησιμοποιείς ένα πανί με μικροΐνες.

Το μονο που θα καταφέρεις είναι να πλένεις και να δημιουργείτε λάσπη… Ξεσκόνισε τα πρώτα και μετά καθάρισε τα!

Καλωσήρθατε βακτήρια! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση βακτηρίων από αυτην στο πιγκάλ της τουαλέτας. Τι μπορείς να κάνεις; Σταθεροποίησε το πιγκάλ στο κάθισμα (ανάμεσα στο κάθισμα και στο καπάκι) για λίγη ώρα ώστε να στεγνώσει, και μετά βάλτο στη θέση του!

Θέλει μια φορά την εβδομάδα καθάρισμα, ώστε να φύγουν οι μυρωδιές και τυχόν υπολλείματα

Όλα τα καθαριστικά χρειάζονται λίγα λεπτά για να δράσουν. Έτσι δεν έχει νόημα αν ψεκάζεις στη μπανιέρα σου και κατευθείαν ξεπλένεις. Καλύτερα ψέκασε την μπανιέρα, τρίψε την με το σφουγγάρι, ψέκασε το νιπτήρα, τρίψε τον με το σφουγγάρι κι μετά να ξεβγάλεις την μπανιέρα. Ψέκασε το κάθισμα της τουαλέτας, τρίψε το με το σφουγγάρι και μετά να ξεβγάλεις το νιπτήρα.

Όταν καθαρίζεις το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου σχεδόν πάντα ξεχνάς να κοιτάξεις εάν μείνανε ψίχουλα. Καλό θα ήταν η πρώτη σου κίνηση να είναι το αναποδογύρισμα. Αφού τα αναποδογυρίσεις και φύγουν όσα υπήρχαν, τότε συνέχισε στο καθάρισμα του.

Εάν το χρησιμοποιείς στα παράθυρα του αυτοκινήτου σου ή στους καθρέφτες, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να γεμίσουν σημάδια. Η χρήση του είναι για πιάτα και ποτήρια!

Όσο κι αν θέλεις να κοιμάσαι σε μοσχομυριστά σεντόνια, η υπερβολική χρήση μαλακτικού θα έχει μονο τα αντίθετα αποτελέσματα. Να χρησιμοποιείς πάντα τις δοσολογίες που προτείνει ο κατασκευαστής στην ετικέτα.

Και δεν τα αντικαθιστάς όταν πρέπει. Κανονικά τα σφουγγάρια θέλουν μούλιασμα σε χλωρίνη και στέγνωμα, και αντικατάσταση κάθε μήνα.

Σίγουρα όταν έχεις πολύ λερωμένα ρούχα σκέφτεσαι “ας βάλω λίγο παραπάνω απορρυπαντικό να καθαρίσουν σίγουρα!” Το αποτέλεσμα όμως είναι ένα: Το απορρυπαντικό δεν μπορεί να ξεπλυθεί καλά και μένει πάνω στα ρούχα, αφήνοντας λεκέδες.

Αγόρασες υφασμάτινες μετά το νέο νόμο για τις πλαστικές σακούλες; Να μην ξεχνάς να τις πλένεις!

Τα τζάμια χρειάζονται μια συννεφιασμένη ημέρα για να καθαριστούν σωστά, αλλιώς το καθαριστικό στεγνώνει αμέσως πάνω σε αυτά και αφήνει λεκέδες και θαμπάδες.

Εάν έχει κάδο, άδειαζε τον συχνά και πλένε τον με ισχυρό καθαριστικό. Εάν έχει σακούλα, άλλαζε την όταν γεμίζει μέχρι το 1/3 της.

Για παράδειγμα, ο τρίφτης του σκόρδου δεν μπορεί να μπει στο πλυντήριο πιάτων! Το σκόρδο κολλάει υπερβολικά, με αποτέλεσμα το πλυντήριο να μην κάνει καμία δουλειά σε αυτό. Τέτοιου είδους εργαλεία να τα πλένεις πάντα στο χέρι.

Είναι από τις πιο βρώμικες συσκευές μέσα στο σπίτι καθώς όλοι το πιάνουμε με τα χέρια μας και μαζεύει κάθε είδους μικρόβια και βακτήρια.

Μια φορά το μήνα πρέπει να καθαρίζεις το πλυντήριο πιάτων. Έλεγξε το φίλτρο του, βγάλε τα αποσπώμενα συστάρια (εάν έχει) και κάνε μια πλύση σε άδειο πλυντήριο με σόδα και ξύδι.