3 συμβουλές να σταματήσετε το κλάμα του νεογέννητου

3 συμβουλές να σταματήσετε το κλάμα του νεογέννητου

σταματήσετε το κλάμα του νεογέννητου

Μερικές απλές συμβουλές που ίσως σας βοηθήσουν με το κλάμα του νεογέννητου μωρού τους είναι:

-Βρείτε την αιτία: Καθώς το νεογέννητο δε μπορεί να κάνει τίποτα μόνο του, βασίζεται σε εσάς για τις ανάγκες του. Ένα απόλυτα υγιές νεογέννητο κλαίει περίπου 1 με 3 ώρες κάθε ημέρα.  Οι πιο συχνές αιτίες είναι η πείνα, η δίψα, ο πόνος, η κούραση, το κρύο ή η ζέστη, πως έχουν λερωθεί ακόμη και πως νιώθουν μία σχετική υπερένταση. Παρατηρήστε το κλάματα του ώστε να καταλάβετε κάθε φορά τι χρειάζεται.

[babyPostAd] –Ακούστε το ένστικτό σας: Οι περισσότεροι που γίνονται πρώτη φορά γονείς δεν μπορούν να βρουν την αιτία που μπορεί να κλαίει το μωρό. Μπορεί να είναι αλλαγμένο και ταϊσμένο αλλά εκείνο να εξακολουθεί να κλαίει. Πότε όμως είναι κάτι ανησυχητικό και πότε όχι;  Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι το βρέφος που πονάει ή είναι άρρωστο συνήθως κλαίει διαφορετικά από αυτό που απλώς βαριέται. Στην πρώτη περίπτωση, το κλάμα του ακούγεται πιο «επείγον» και διαπεραστικό. Από την άλλη, για ένα βρέφος που κλαίει συχνά και για διάφορες αιτίες, λόγος ανησυχίας μπορεί να είναι μια ασυνήθιστη σιωπή. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και αν θεωρείτε πως υπάρχει κάτι ανησυχητικό στις αντιδράσεις του, μη διστάσετε να καλέσετε τον παιδίατρό σας.

-Φροντίστε τον εαυτό σας:  Ένα μωρό που κλαίει αρκετά και η ευαίσθητη περίοδος της λοχείας, μπορεί να επιβαρύνουν αρκετά τη μητέρα. Θυμηθείτε πως το μωρό σας δεν κλαίει για κάτι που δεν κάνετε εσείς καλά στο νέο σας ρόλο, απλά δεν έχει άλλο τρόπο επικοινωνίας. Αν έχετε βεβαιωθεί πως δεν κλαίει  επειδή πεινάει, διψάει, είναι λερωμένο, πονάει κλπ, πάρτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Ζητήστε από τον σύντροφό σας να το κρατήσει για λίγη ώρα ώστε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, να βγείτε μία βόλτα και να κάνετε κάτι που σας χαλαρώνει ώστε να επιστρέψετε κοντά στο μικρό σας ήρεμη και χαμογελαστή. Σίγουρα θα κάνει περισσότερο καλό στο μικρό σας!

Πώς να το ηρεμήσετε:

Τα περισσότερα βρέφη νιώθουν πολύ καλύτερα όταν αισθάνονται θαλπωρή και ασφάλεια, συνθήκες που τους θυμίζουν την ενδομήτρια ζωή στην οποία είχαν συνηθίσει. Δοκιμάστε να το τυλίξετε σε μια κουβερτούλα ή σε ένα σεντονάκι για να διαπιστώσετε εάν του αρέσει να βρίσκεται σε περιορισμένο χώρο.

Επίσης, αρκετά βρέφη σταματούν να κλαίνε μόλις βρεθούν στην αγκαλιά των γονιών του ώστε να ακούνε την καρδιά τους. Οι ρυθμικοί ήχοι  έχουν ηρεμιστική επίδραση στα μωρά.

Ακόμη μία δημοφιλής μέθοδος είναι να το κουνήσετε εωσότου κοιμηθεί. Είτε το έχετε στην αγκαλιά σας, είτε καθίσετε σε μία κουνιστή καρέκλα και το κρατάτε ή ακόμη και μία βόλτα με το αυτοκίνητο.

Πηγή: 4moms.gr