3 συνταγές για γλυκά ψυγείου σε 5 λεπτά!

Από την Άννα Ευθυμίου,

Ποιος ασχολείται με δύσκολες, χρονοβόρες συνταγές ζαχαροπλαστικής, που μάλλον, εκτός από ώρες προετοιμασίας, απαιτούν και εξεζητημένο εξοπλισμό; Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς 3 συνταγές για γλυκά που όχι μόνο είναι πανεύκολες, αλλά δεν χρειάζονται ψήσιμο. Μικρότερο κόστος, μεγαλύτερη απόλαυση και μηδαμινή κούραση, αφού μπορεί να τις φτιάξει ακόμη και ο πλέον αρχάριος στην κουζίνα! Ρίξτε μια ματιά και στις 3 κλασικές συνταγές του πεντάλεπτου και κραστήστε σημειώσεις.

Τσιζκεικ με 5 υλικά

Τι θα χρειαστούμε

Πώς θα το φτιάξουμε

Στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το εβαπορέ γάλα, μέχρι να μαλακώσουν και να σχηματίσουν μια ομοιρόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε το μείγμα σε πυράντοχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα μπισκότα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες – ιδανικά για 12 ώρες πριν το απολαύσουμε.

Σοκολατένιο fudge με λίγες θερμίδες

Τι θα χρειαστούμε

Πώς θα το φτιάξουμε

Στο μούλτι, χτυπάμε τους χουρμάδες, τα κάσιους και τις σταφίδες ίσα να κοπούν τα κάσιους. Προσθέτουμε το κακάο και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μία συμπαγής στρογγυλή μάζα. Τυλίγουμε το μείγμα σε μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Κατόπιν, πλάθουμε με αυτό μικρές μπαλίτσες ή ακόμα και μακρόστενες μπάρες για ενέργεια.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου

Τι θα χρειαστούμε

Πώς θα το φτιάξουμε

Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα πυράντοχο σκεύος. Προσθέτουμε στο βούτυρο τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν, απλώνουμε με τα χέρια τα μπισκότα στον πάτο του σκεύους, σε όλο το μήκος του. Με μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί και να σχηματιστούν απαλές κορυφές στην επιφάνειά της. Την αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια μαλακή κρέμα. Ρίχνουμε στο μείγμα αυτό τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τότε, επικαλύπτουμε τη βάση μπισκότου στο σκεύος μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να περιχύσουμε με το σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας. Βάζουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: boro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Τρουφάκια με μερέντα και ινδοκάρυδο έτοιμα σε 15 λεπτά

Φτιάξτε πανεύκολα κρουασάν

Tούρτα μωσαϊκό με κρέμα σοκολάτα-βανίλια, έτοιμη σε 15 λεπτά!