30 απίστευτα πράγματα για τα μωρά που δεν τα γνωρίζατε!

30 απίστευτα πράγματα για τα μωρά που δεν τα γνωρίζατε!

Πόσα μοναδικά και ξεχωριστά πράγματα γνωρίζετε για τα μωρά, αυτές τις μικρές μηχανές ανάπτυξης που ραντίζουν με φως και μαγεία στη ζωή μας; Εμείς σας αποκαλύπτουμε μόλις 30 αφήνοντας τα υπόλοιπα να τα ανακαλύψετε στη ζωή μαζί τους!
[babyPostAd]
1. 250 περίπου μωρά γεννιούνται κάθε λεπτό στον πλανήτη.

2. Μόνο 5% των μωρών γεννιούνται ακριβώς ή κοντά στην προβλεπόμενη πιθανή ημερομηνία τοκετού.

3. Τα μωρά αγόρια είναι λίγο περισσότερα από τα μωρά κορίτσια καθώς 105 αγόρια γεννιούνται για κάθε 100 κορίτσια.

4. Είναι σχεδιασμένα να μας ελκύουν με τα χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά τους γιατί έχουν ανάγκη από κάποιον να είναι διαρκώς κοντά τους για να τα φροντίζει πράγμα από το οποίο εξαρτάται η επιβίωση τους.

5. Το κεφάλι ενός μωρού καταλαμβάνει το 25% του συνολικού του βάρους.

6. Kατά την γέννηση ο εγκέφαλος του μωρού έχει κιόλας 10 εκατομμύρια νευρικές συνάψεις ο αριθμός των οποίων σταδιακά αυξάνεται.

7. Τις πρώτες βδομάδες κοιμούνται 16-17 ώρες όχι όμως συνεχόμενα αφού συνήθως ξυπνούν κάθε 2 με 3 ώρες.

8. Μεγαλώνουν με πολύ γρήγορο ρυθμό τον πρώτο χρόνο ζωής. Ένα μωρό διπλασιάζει το βάρος γέννησης στην ηλικία των έξι μηνών και το τριπλασιάζει στον πρώτο χρόνο ζωής. Αν ένα μωρό συνέχιζε να μεγαλώνει μ’ αυτό το ρυθμό μέχρι την ενηλικίωσή του θα ήταν γίγαντας ύψους περίπου 7,5 μέτρων!

9. Τα μωρά στην αρχή βλέπουν σε απόσταση μόνο 8 έως 10 εκατοστά απόσταση όμως που τους επιτρέπει να διακρίνουν το πρόσωπο της μαμάς τους.

10. Μπορούν να αναγνωρίσουν τη φωνή της μαμάς τους από τις δεύτερη μέρα ζωής.

11. Από γεννησιμιού τους προτιμούν την γλυκιά γεύση ενώ δεν αντιλαμβάνονται την αλμυρή μέχρι την ηλικία των 4 μηνών.

12. Τα μωρά είναι προγραμματισμένα από τη φύση να χαμογελούν πράγμα που είναι θέμα όχι μόνο μιμητισμού αλλά και έμφυτης τάσης αφού έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και τυφλά μωρά χαμογελούν.

13. Η καρδιά των μωρών χτυπά 130 έως 160 φορές τα λεπτό δηλαδή δύο φορές πιο γρήγορα από ότι ενός ενήλικα.

14. Ο εγκέφαλος τους είναι ο μισός σε μέγεθος όταν γεννιούνται. Διπλασιάζει το μέγεθός του στον πρώτο χρόνο ζωής κατακτώντας το μισό του τελικού του μεγέθους.

15. Η δύναμη με την οποία αρπάζουν τα δάχτυλά κάποιου είναι τόσο μεγάλη –(αντανακλαστικό του δραγμού που μπορούν να κρεμαστούν από αυτά και να τα σηκώσει κάποιος ολόκληρα στον αέρα.

16. Τον πρώτο καιρό δεν ξεχωρίζουν καλά τα χρώματα δείχνουν όμως σαφή προτίμηση σε περιγράμματα που θυμίζουν ανθρώπινο πρόσωπο.

17. Κλαίνε χωρίς δάκρυα στη αρχή. Μεταξύ 2 και 4 μηνών αρχίζουν να τρέχουν δάκρυα όταν κλαίνε κι είναι αναστατωμένα.

18. Η ικανότητα προσαρμογής είναι έμφυτη στα μωρά. Κατά τη γέννηση του ένα νεογέννητο χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να συνηθίσει μια αλλαγή, ενώ στους 3 μήνες χρειάζεται μόνο δυο τρία λεπτά και στους 6 μήνες μόλις μισό λεπτό.

19. Η αφή είναι η πιο εξελιγμένη αίσθηση των νεογέννητων ακόμα και σε εκείνα που έχουν γεννηθεί πρόωρα υποδηλώνοντας την ανάγκη τους να τα αγγίζουν.

20. Μόνο δύο στα εκατό μωρά θα γεννηθούν με φυσικά ξανθά μαλλιά που θα διατηρήσουν μεγαλώνοντας.

21. Τα μωρά δείχνουν ενδιαφέρον και προτιμούν τη φωνή των ανθρώπων από οποιοδήποτε άλλο ήχο και είναι αυτή που προσπαθούν από τους πρώτους μήνες να μιμηθούν αρθρώνοντας τις πρώτες τους συλλαβές.

22. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ένα αντικείμενο συνεχίζει να υπάρχει ακόμα κι αν δεν το βλέπουν πριν την ηλικία τον 8-9 μηνών.

23. Τα νεογέννητα κάνουν τσίσα κάθε 20 λεπτά περίπου ενώ στην ηλικία των έξι μηνών περίπου κάθε μία ώρα λερώνοντας πάνω από 2.750 πάνες τον πρώτο χρόνο ζωής.

24. Η αίσθηση της οσμής είναι πιο δυνατή στα νεογέννητα από ότι στους ενήλικες και τη χρησιμοποιούν για να αναγνωρίσουν τη μητέρα τους. Ένα νεογέννητο μπορεί να αναγνωρίσει τη μαμά του από τη μυρωδιά της αν αυτή δε φορά αρώματα.

25. Το 80% των μωρών φέρουν κάποιο γενετήσιο σημάδι στο σώμα ή στο κεφάλι.

26. Τα περισσότερα μωρά γεννιούνται με μπλε μάτια όμως το τελικό τους χρώμα το οποίο εξαρτάται από κληρονομικούς παράγοντες θα φανεί στην ηλικία των 9 μηνών.

27. Τα νεογέννητα έχουν περίπου 300 κόκαλα που θα εξελιχθούν σε 206 καθώς μεγαλώνει όσα δηλαδή έχει ένας ενήλικας .

28. Τα μωρά προτιμούν τη γυναικεία από την αντρική φωνή, καθώς έχουν για λόγους επιβίωσης περισσότερο ανάγκη τη μητέρα τους, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα, πράγμα που υποσυνείδητα μας ωθεί να λεπταίνουμε τη φωνή μας και να την κάνουμε πιο τρυφερή όταν τους μιλάμε.

29. Τα περισσότερα μωρά γεννιούνται τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο.

30. Τα μωρά των ανθρώπων είναι το μόνο είδος που χαμογελά στους γονείς του στέλνοντας το πρώτο κοινωνικό χαμόγελο γύρω στις 4 με 6 εβδομάδες μετά τη γέννησή ανοίγοντας οδό επικοινωνίας και εγκαινιάζοντας μία σχέση ζωής!

Πηγή:   happymom.gr