33η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι & το Κάστρο των Παραμυθιών

Η 33η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 7 Ιουνίου και μας περιμένει μέχρι και την Κυριακή που μας έρχεται, 23 Ιουνίου. Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά 19:00 – 23:00 για να την επισκεφτούμε.

Οι εκδόσεις Ωρίων παρουσιάζουν τον συλλογικό τόμο «Το κάστρο των παραμυθιών» που περιλαμβάνει δέκα μοναδικά εικονογραφημένα παραμύθια, εμπνευσμένα από αντίστοιχους
ελληνικούς παραδοσιακούς θρύλους. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνάντηση δέκα συγγραφέων, που ενώνουν τις πέννες τους για να μας μεταφέρουν στον κόσμο του αυθεντικού παραμυθιού. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι αρχικοί θρύλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και προτάσεις για ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους.

Τα παραμύθια γράφουν αλφαβητικά οι: Άννα Αθανασιάδου, Μαρία-Μαριλύ Γαλίζη, Κατερίνα
Δίελα, Κατερίνα Θεοδωρίδου-Γιολασιγμάζη, Ιωάννα Καρρά, Άννα Μάνου, Μαργαρίτα Μάρκουλα, Αικατερίνη Μιχαήλ, Αικατερίνη Ναζλή, Μαριλένα Πονηράκη.
Ποίηση: Σοφία Σκλείδα, Λαογραφικό σημείωμα: Ιωάννα Φώκου, Εικονογράφηση: Ματίνα Ζέρβα,
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμίκα Καπούλα.

Στον ειδικό χώρο στην αρχή της έκθεσης μας περιμένουν οι συγγραφείς για να γνωριστούμε, να ακούσουμε τα παραμύθια τους και να ακούσουν και τη δική σας γνώμη! Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια μικρή αναμνηστική χειροτεχνία.

Το πρόγραμμα παρουσιάσεων των συγγραφέων από “Το Κάστρο των Παραμυθιών” είναι:

  • Κυριακή, 16.6, 20.00 – 21.00: Αικατερίνη Ναζλή: “Η Νεράιδα Νάγια και ο Χορός των πέπλων” & Μαρία- Μαριλύ Γαλίζη: “Δυο Αχώριστες αδερφές”
  • Παρασκευή, 21.6, 20.00 – 21.00: Μαργαρίτα Μάρκουλα: “Ο σκανταλιάρης δαίμονας” & Άννα Μάνου: “Η Γριά και οι Μάγισσες”
  • Σάββατο, 22.6, 2100 – 22.00: Κατερίνα Θεοδωρίδου-Γιολασιγμάζη: “Ο κρυμμένος θησαυρός” & Αικατερίνη Μιχαήλ: “Η γλυκόφωνη γοργόνα”
  • Κυριακή, 23.6, 20.00 – 21.00: Κατερίνα Δίελα: “Ο Δρακόντειος και η Δράκαινα” & Μαριλένα Πονηράκη “Το Πετροκάραβο”

Facebook page: facebook.com/tokastrotwnparamythiwn
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Marilena Poniraki ή ponirakimarilena@gmail.com

33η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι: Ακτή Μουτσοπούλου 26, Πασαλιμάνι. Τηλ:210 4220177