Σαν γονείς προφανώς η εκπαίδευση και η επίδοση του παιδιού σας είναι πολύ σημαντική για εσάς.
Όταν το παιδί σας δυσκολεύεται στο σχολείο μπορεί να νιώθει αβοήθητο και φοβισμένο.Όποια και να είναι η ηλικία του παιδιού σας είναι πολύ σημαντικό να το στηρίξετε σε όποιες δυσκολίες και να αντιμετωπίζει. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας στο σχολείο.
“Ποια εργασία ή ποια καθήκοντα προκαλούν την μεγαλύτερη δυσκολία;
Ρωτήστε το ευθέως ή ρωτήστε τον δάσκαλό του σχετικά με τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει. Αν βρείτε την “πηγή ” της δυσκολίας και αναγνωρίσετε το πρόβλημα τότε θα μπορέσετε να βελτιώσετε εκτός από τους βαθμούς του και την αυτοπεποίθησή του.
” Είναι το παιδί σας στο σωστό επίπεδο μαθήματος;”
Αν ξεκινήσει μια ξένη γλώσσα ή ένα συγκεκριμένο μάθημα όπως μαθηματικά, κλπ. ρωτήστε τον δάσκαλό του αν το παιδί σας είναι στο κατάλληλο επίπεδο σε σύγκριση με το μάθημα. Με άλλα λόγια, αναρωτηθείτε αν κατανοεί το μάθημα ή αν δεν έχει ωριμάσει νοητικά.
“Ποιες είναι οι συνήθειες και η μέθοδοι μελέτης του παιδιού σας;”
Αν δεν ελέγχετε συχνά τις ασκήσεις του και δεν βλέπετε πόσο χρόνο μελετά και με ποιον τρόπο δεν μπορείτε να είστε σίγουροι πως ο τρόπος μελέτης του αποδίδει.Προσπαθήστε λοιπόν να του δείξετε διάφορους τρόπους μελέτης χωρίς θυμούς και φωνές αλλά με πολλές επαναλήψεις και πολύ υπομονή.
“Είναι πιθανό να έχει μια μαθησιακή δυσκολία που επηρεάζει την επίδοσή του;”
Αν το παιδί σας προσπαθεί και δεν τα καταφέρνει τότε μπορεί να έχει κάποια μαθησιακή δυσκολία όπως δυσλεξία, ΔΕΠ-Υ (Διάσπαση ελλειμματικής προσοχής- Υπερκινητικότητα) κλπ. Δεν είναι ταμπού πια και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το παραδεχτείτε. Θυμηθείτε πως όταν ο γονιός αναγνωρίσει με την βοήθεια κάποιου ειδικού την μαθησιακή δυσκολία του παιδιού του είναι σαν έχει βελτιώσει το 50% της επίδοσης του παιδιού του.
babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα
Απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο μωρό σας τον πρώτο χρόνο της ζωής του!
Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο να μένει μόνο του στο σπίτι ή να πηγαίνει μόνο του στο σχολείο;
«Η κόρη μου θέλει να γίνει αγόρι…»