4 παιδιά, οι πιο αυστηροί κριτές, μας λένε τις εντυπώσεις τους από το θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» (pics)

Είναι Πέμπτη απόγευμα και κατάφερα να μαζέψω 4 αυστηρούς κριτές και φίλους μεταξύ τους, που να βάλουν στην άκρη τα εξωσχολικά τους για ένα απόγευμα, για να επισκεφτούμε μαζί το Θεματικό Πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» στο Περιστέρι. Άλλωστε, την επομένη (σ.σ. Παρασκευή 25 Οκτωβρίου) έχουν μόνο τη γιορτή του σχολείου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και έτσι δεν ήταν δύσκολο να πάρω το πολυπόθητο “οκ” από τους γονείς.

Η “Δ”, η “Π” και η “Φ” είναι συμμαθήτριες στην Πέμπτη Δημοτικού και ο “Α” πάει στη Δευτέρα. Ιδανικός συνδυασμός για να πάρουμε πληροφορίες τόσο από παιδάκια που έχουν κάνει στο σχολείο, στο μάθημα της Ιστορίας, τους Άθλους του Ηρακλή, όσο και από τον “Α” που δεν τους έχει μάθει ακόμα, σκέφτηκα.

Αν και το Θεματικό Πάρκο βρίσκεται μόλις 4 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό του Μετρό “Ανθούπολη”, θεώρησα ότι θα ήταν πιο ξεκούραστο για όλους αν πηγαίναμε με το αυτοκίνητο μέχρι το Περιστέρι, από τα Μελίσσια. Περισσότερο σκεφτόμουν την επιστροφή… Πάντως βρήκα εύκολα να παρκάρω στα στενάκια τριγύρω, αν και Πέμπτη απόγευμα με ανοιχτά τα μαγαζιά.

Στην είσοδο μας “περίμενε” ο Ηρακλής για να μας καλωσορίσει και τα παιδιά πραγματικά εντυπωσιάστηκαν. Ο ενθουσιασμός όσο πήγαινε και μεγάλωνε για το τι να περιμένουμε!

Η όλη οργάνωση φάνηκε από την αρχή ότι ήταν πολύ καλά μελετημένη. Καθώς φτάσαμε στην είσοδο, μας εξήγησαν ότι η όλη περιήγηση στο Θεματικό Πάρκο έχει θεατρική μορφή που διαρκεί λίγο πάνω από μια ώρα και πως θα μαθαίναμε για όλους τους άθλους του Ηρακλή, όπως και για την ζωή στα αρχαία χρόνια. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, η παρουσίαση θα διέφερε λίγο σε ορισμένα σημεία, ώστε να μπορέσουν όλα τα παιδιά να αντιληφθούν τις πληροφορίες.

Όσο βρισκόμασταν ακόμα στην είσοδο και ερχόταν περισσότερος κόσμος, φάνηκε ότι μας χώριζαν σε γκρουπ. Ύστερα από λίγο, η πόρτα άνοιξε και το δικό μας γκρουπ ξεκίνησε! Εκεί, δίπλα στον Μινώταυρο, καθίσαμε κάτω για ένα διαδραστικό παιχνίδι που θα μας έβαζε στο κλίμα της εποχής, θα γνωρίζαμε τους 12 Θεούς, τις σχέσεις μεταξύ τους, όπως και τη σχέση του καθενός τους με τον Ηρακλή!

Συνεχίζοντας την πορεία μας, μπήκαμε σε πολλές και μεγάλες αίθουσες που παρουσιάζονταν όλοι οι Άθλοι, με ομοιώματα σε επιβλητικό μέγεθος που κινούνταν με μηχανικό τρόπο και σε χώρο πολύ ρεαλιστικά δημιουργημένο, με λίμνες, ποταμούς και γέφυρες να τις ενώνουν. Και στο μεγαλοπρεπές αυτό χώρο, πότε ερχόταν μια “κουκουβάγια”, πότε ένας “τράγος”, πότε μια “αμαζόνα” ή ακόμα και η χρήση βίντεο για να μας ξεναγήσουν και να μας παρουσιάσει τον κάθε Άθλο.

Μας είπαν ότι απαγορεύεται το να ΜΗΝ βγάλουμε φωτογραφίες και έτσι πράξαμε λοιπόν.

Δείτε τις φωτογραφίες μας:

Μάθαμε πολλά, γνωρίσαμε τον Ηρακλή και τους άθλους του, χαζεύοντας τις θεαματικές κατασκευές. Πριν φύγουμε, όμως, για τον επίλογο, υπήρχε και η κριτική επιτροπή που με πολύ αστείο, διαδραστικό και… χορευτικό τρόπο, αξιολόγησε όσα μάθαμε και όσα ζήσαμε εκεί. Πραγματικά ο καλύτερος και πιο απολαυστικός τρόπος για να είναι η εμπειρία μας εκεί πολύ επιμορφωτική και διασκεδαστική.

Όταν βγήκαμε από το εκθεσιακό κέντρο η ενέργεια και η χαρά και των τεσσάρων παιδιών ήταν εμφανής. Το καθένα μιλούσε για τον άθλο που τον εντυπωσίασε, για τα χρώματα και τις “κυρίες και τους κυρίους” που μας ξεναγούσαν. Σύγκριναν αυτή την εμπειρία τους με άλλες που έχουν ζήσει και όλοι συμφώνησαν στο ότι ήταν υπέροχο που ήρθαμε να το δούμε όλοι μαζί η παρέα. Μου είπαν και οι τέσσερις ότι άξιζε πολύ η βόλτα μας και θα τη “θυμούνται για πάντα”.

Ο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» είναι σίγουρα μια εμπειρία που σας την προτείνω, τόσο για το εκπαιδευτικό της κομμάτι, όσο και για το διασκεδαστικό. Και φυσικά, μια τέτοια εμπειρία είναι ωραίο να τη μοιράζεται κάποιος με ωραία παρέα:)

Μιχάλης Χριστοδούλου για το babyradio.

Δείτε περισσότερα για αυτή την εκδήλωση:

Πείτε μας και τις δικές σας εντυπώσεις με σχόλια από κάτω.