4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο ντους

4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο ντους

ντους

Το ντους εκτός από ότι σας κρατάει καθαρούς και σας ξεκουράζει, μπορεί ταυτόχρονα να γίνει και επικίνδυνο, αν δεν προσέξετε κάποια πράγματα. Εάν θέλετε να αποφύγετε τους τραυματισμούς που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια που κάνετε μπάνιο, διαβάστε τα παρακάτω.

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

[babyPostAd]Ντους χωρίς χαλάκι. Σύμφωνα με μελέτες οι περισσότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν από ατυχήματα στο ντους. Σχεδόν το 20 τοις εκατό αυτών των τραυματισμών ήταν από γλίστρημα. Άρα, καλό είναι να βάλετε λωρίδες μη-ολίσθησης ή ένα χαλάκι στην μπανιέρα σας, ώστε να μειώσετε τις πτώσεις.

Το ντους το βράδυ μπορεί να σας γλιτώνει χρόνο από τη πρωινή ρουτίνα. Όμως, πρέπει να κάνετε μπάνιο δύο ώρες πριν πέσετε για ύπνο, γιατί η αλλαγή θερμοκρασίας μπορεί να διαταράσσει το σώμα σας και να μην μπορείτε να κοιμηθείτε.

Σχεδόν οι περισσότερες μπανιέρες περιέχουν επικίνδυνα βακτήρια, σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Boulder. Αυτό είναι επειδή υπάρχουν γωνίες και σχισμές που παρέχουν ένα ιδανικό «σπίτι» για τα μικρόβια. Άρα, πρέπει αν το καθαρίζετε αρκετά συχνά, για να αποφύγετε τα μικρόβια ή να προτιμήσετε τη ντουζιέρα.

Προσέξτε το τραυματισμό σας. Μπορεί να χρησιμοποιείτε ένα σφουγγάρι ιδανικό για απολέπιση, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί μπορεί επίσης, να μαζέψει πολλά μικρόβια. Για να αποφύγετε να γίνει το σφουγγάρι σας εστία μόλυνσης, να το πλένετε μία φορά την εβδομάδα, είτε με ξίδι ή στο πλυντήριο ρούχων. Επιπλέον, μετά το ντους καλό είναι να το στύβετε καλά και να το κρεμάτε κάπου για να στεγνώσει.

Πηγή:    jenny.gr