4 σπιτικά γλυκά, ιδανικά για Παιδιά

Οι περισσότεροι παιδίατροι και παιδο-διατροφολόγοι συμφωνούν ότι η κατανάλωση γλυκών από τα παιδιά θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. Και είναι στο χέρι των γονιών να την περιορίσουν.

Η καλύτερη επιλογή γλυκού που μπορεί ο γονιός να προσφέρει στο παιδί είναι το σπιτικό και με σωστή παρασκευή, δηλαδή με υψηλή θρεπτική, αλλά μικρή θερμιδική αξία, χωρίς πολλή ζάχαρη και πολλά λιπαρά.

Βάσει αυτών των οδηγιών, σας προτείνουμε 4 υπέροχα γλυκά που μπορείτε να προσφέρετε με πολύ λιγότερες ενοχές στα παιδιά!

Γλυκό με γιαούρτι, μπισκότα και μαρμελάδα

Υλικά (για ένα μπολ γλυκού)

5 μπισκότα πτι-μπερ
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας γάλα ζαχαρούχο
χυμό από μισό λεμόνι και ελάχιστο ξύσμα
1 κουταλιά της σούπας γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή 1 κουταλιά της σούπας από την αγαπημένη σας μαρμελάδα

 

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα βάζετε μέσα στο μπολ του παγωτού ή σε ποτήρι κοκτέιλ.

Σε μεταλλικό σκεύος αναμειγνύετε το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι και το χυμό του λεμονιού με το σύρμα.

Βάζετε το μείγμα πάνω από το θρυμματισμένο μπισκότο.

Ολοκληρώνετε μια κουταλιά βύσσινο ή όποια μαρμελάδα θέλετε και σερβίρετε –ιδανικά σπιτική!

 

 

Αρωματικό κέικ με ελαιόλαδο και πορτοκάλι

Υλικά

500 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες ζάχαρη
5 αβγά
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα 2 πορτοκαλιών (από βιολογικά και ακέρωτα πορτοκάλια)

Εκτέλεση

Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα, τον χυμό και τέλος ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι.

Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι (διαμέτρου 25-30cm) ή σε μεγάλη φόρμα κέικ.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για μία ώρα περίπου (μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό).

Περιμένετε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζετε με προσοχή σε πιατέλα.

 

 

Γλυκό κουταλιού καρότο με αμύγδαλα

Υλικά

500 γρ. τρυφερά καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες ή λωρίδες
500 γρ. ζάχαρη λευκή
½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση κάθετα
1 ξύλο κανέλας
1 λεμόνι (τον χυμό και τη φλούδα)
2 βανίλιες (άρωμα)
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (θυμαρίσιο)
2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα

 

Εκτέλεση

Βάζετε τα καρότα σε κατσαρόλα, να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, με 150ml νερό.

Όταν εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά προσθέτετε την ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το ξύλο κανέλας, το χυμό λεμονιού, την αρμπαρόριζα, τη φλούδα λεμονιού και 200 ml νερό.

Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε να βράσει για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.

Στη συνέχεια, αφαιρείτε την κανέλα και την φλούδα λεμονιού και προσθέτετε τη βανίλια και το μέλι.

Χαμηλώνετε κι άλλο τν φωτιά και αφήνετε 2-3 λεπτά να δέσει το σιρόπι.

Βάζετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Γλυκό με ζελέ και άνθος αραβοσίτου

Υλικά

1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
100 γραμμάρια μπισκότα
1 ποτήρι γάλα
1 φάκελο έτοιμο ζελέ
Προαιρετικά: Φρέσκα φρούτα, ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

Παρασκευάζετε τον φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες.

Σε ένα μέτριο πυρέξ βάζετε 100 γραμμάρια μπισκότα, τα οποία έχετε βουτήξει στιγμιαία στο γάλα.

Προσθέτετε το άνθος αραβοσίτου.

Αφήνετε να κρυώσει η κρέμα και ρίχνετε προσεκτικά το έτοιμο ζελέ (το οποίο έχετε αφήσει να κρυώσει και όχι να πήξει) με ή χωρίς κομμάτια φρούτων.

Αφήνετε στο ψυγείο για να πήξει καλά το ζελέ και έχετε γρήγορα και απλά ένα δροσερό, απολαυστικό γλύκισμα.

Πηγή:via